Roger Waters a David Gilmour z legendárnej kapely Pink Floyd sa opäť stretnú na pódiu. Dvojica spolu odohrá skladbu Comfortably Numb na jednom koncerte v rámci Watersovho pripravovaného sólového turné k projektu The Wall. Ako uviedol Waters, Gilmour sa ešte rozhodne, na ktorom koncerte sa k nemu pridá.

Waters a Gilmour spolu naposledy vystúpili 10. júla tohto roku na charitatívnom koncerte v Oxforde, na ktorom spolu odohrali skladby Wish You Were Here, Comfortably Numb, Another Brick In The Wall (Part Two) a To Know Him Is To Love Him. Roger Waters vystúpi na budúci rok s projektom The Wall aj v susedných štátoch: 12. apríla 2011 v budapeštianskej Sports Arene, 15. apríla v pražskej O2 Arene a 18. apríla v Atlas Arene v Lodži.

Pre koncerty postavia 75 metrov dlhú a 11 metrov vysokú stenu, ktorú na konci zbúrajú. Šou odkazuje na slávny dvojalbum kapely Pink Floyd z roku 1979, ktorý sa zaoberá izoláciou, odcudzením a vojnou. Koncerty budú poctou ľuďom, ktorí zomreli v nedávnych konfliktoch. "Keď sme to prvý raz robili, boli sme po vojne vo Vietname, a teraz sme uprostred vojen v Iraku a Afganistane, takže The Wall má veľmi silný protivojnový odkaz," povedal Roger Waters.

"Táto produkcia The Wall je omnoho politickejšia, všeobecnejšia, univerzálnejšia a všeobsahujúcejšia ako bola pôvodná produkcia v roku 1980," dodal a požiadal svojich fanúšikov a fanúšičky, aby mu prostredníctvom jeho webovej stránky posielali fotografie a informácie o ich blízkych, ktorých stratili v rôznych vojnových konfliktoch. Ich fotografie počas šou premietnu na stenu spolu so snímkou jeho otca, ktorý zahynul v druhej svetovej vojne.

--
Zdroj: SITA
Foto: Roger-waters.com

Súvisiaci interpreti: David Gilmour, Pink Floyd, Roger Waters