Klavír, ktorý použila kapela The Beatles v roku 1966 počas nahrávania skladieb 'Paperback Writer' alebo 'Tomorrow Never Knows' v londýnskych štúdiách Abbey Road, vydraží 15. augusta aukčná sieň Bonhams na festivale Vintage at Goodwood. Organizátori dražby predpokladajú, že jeho cena dosiahne viac než 100-tisíc libier (v prepočte približne 119-tisíc eur). Pianíno značky Challen, ktoré vyradili z prevádzky v 80.

Klavír, ktorý použila kapela The Beatles v roku 1966 počas nahrávania skladieb 'Paperback Writer' alebo 'Tomorrow Never Knows' v londýnskych štúdiách Abbey Road, vydraží 15. augusta aukčná sieň Bonhams na festivale Vintage at Goodwood. Organizátori dražby predpokladajú, že jeho cena dosiahne viac než 100-tisíc libier (v prepočte približne 119-tisíc eur). Pianíno značky Challen, ktoré vyradili z prevádzky v 80. rokoch minulého storočia, použila taktiež kapela Pink Floyd pri nahrávaní legendárneho albumu The Dark Side of the Moon (1973).

"Myslím, že ide o vôbec prvý hudobný nástroj zo štúdií Abbey Road, ktorý sa dostane na otvorený trh. Avšak ak by sa nepoužíval práve v týchto legendárnych štúdiách, jeho cena by bola veľmi nízka. Je mierne poškodené a je posiate fľakmi od kávy a cigariet, čo mu však dodáva jeho špecifický charakter," uviedol Stephen Maycock z aukčného domu Bonhams.

Zdroj: SITA
Foto: BNPS.co.uk

Súvisiaci interpreti: The Beatles, Pink Floyd