V bratislavskom Primaciálnom paláci na Nádvorí Sv. Jána Nepomuckého odohrajú vo štvrtok 29. júla po 20:00 koncerty slovenské skupiny Grasscountry a Santa Fé. Vstupenky na predstavenie v rámci cyklu Túlavou cestou sa dajú kúpiť za 5 eur.

Skupina Grasscountry vznikla v roku 2000 pod názvom Country Team. Súčasný názov používajú od roku 2005. Žánrovo sa kapela radí medzi bluegrass a akustické country. V skupine sa vystriedali viacerí hudobníci, napríklad gitarista Róbert "Monty" Monsberger, Milan Benkovič či Dušan "Songy" Dobiáš. Grasscountry majú na konte tri albumy - Je tu nádej (2003), Nado mnou (2007) a Allan Mikušek and Grasscountry (2009). Koncom roka 2008 prišla do kapely speváčka Natália Mikušková, dcéra známeho slovenského country speváka Allana Mikušeka. Okrem nej v zoskupení v súčasnosti pôsobia Henrich Novák, Roman Áč, Jaroslav Rakay, Juraj Chalabal a Vlado Križan.

Skupina Santa Fé združená okolo Romana Vámoša je novou formáciou na hudobnej country scéne. Po Bratislave vystúpia Santa Fé v piatok 30. júla aj na podujatí Fest Dobré Bohunice 2010.

Agentúru SITA informoval Michal Hrčka z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

--
Zdroj: SITA
Foto: Grasscountry.net

Súvisiaci interpreti: Grasscountry