Anglický rocker Robert Plant, ktorý v piatok oslávi 62. narodeniny, si myslí, že s Alison Krauss v budúcnosti nahrá ďalší album. S 39-ročnou speváčkou zameranou na štýly bluegrass a country v roku 2007 vytvoril úspešný album Rasing Sand. Za tento počin si dvojica v roku 2009 odniesla cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka.

Plant priznal, že s Krauss sa už pokúšal nahrať nasledovníka tejto nahrávky, no nefungovalo to. "Povaha nahrávky Rasing Sand tkvela v jej prirodzenosti, v tom, že vznikla v podstate náhodne," uviedol bývalý spevák Led Zeppelin. Aj keď sa mu s Alison Krauss ďalší album zatiaľ nepodarilo nahrať, podľa jeho slov sa to v budúcnosti určite podarí. "Som si tým istý," dodal Plant.

Speváčka Alison Krauss nie je známa tak ako Plant, no napríklad z hľadiska počtu cien Grammy je žijúcou legendou. Aj keď ešte nemá ani 40 rokov, na konte má už neuveriteľných 26 Grammy, čo je najviac spomedzi všetkých hudobníčok v histórii. Viac cien získali už len britsko-maďarský dirigent Georg Solti (31 cien vrátane Grammy za celoživotné dielo), ktorý zomrel v roku 1997, a producent Quincy Jones (27 cien).

Informáciu zverejnila webová stránka contactmusic.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Robertplant.com

Súvisiaci interpreti: Alison Krauss, Robert Plant