PR správa: Spoločnosť Nescafé predstavuje nový vzhľad webu Coffeebreaks.cz s hudobným obsahom, ktorý od septembra ponúka návštevníkom novinky zo sveta hudby, profily kapiel, databázu klubov s ich programami, poradňu nielen pre začínajúcich umelcov, bazár šitý na mieru hudobníkom a súťaže o hodnotné ceny pre všetkých registrovaných návštevníkov. Čerešničkou na torte je česko-slovenská súťaž kapiel s názvom Starter, ktorá je príležitosťou pre mladých umelcov.

Do konca mesiaca október majú všetky začínajúce hudobné skupiny a projekty šancu umiestniť svoje súťažné nahrávky na webové stránky www.coffeebreaks.cz a prihlásiť sa tak do hudobnej súťaže Starter, ktorá sa bude konať v termíne 1. 9. 2010 - 14. 3. 2011.

Na celú súťaž bude dohliadať odborná porota v zložení Lenka Dusilová, Vratko Rohoň (spevák kapely Inekafe) a Albert Černý (spevák kapely Charlie Straight), ktorá z registrovaných hudobníkov do súťaže vyberie 60 kapiel a projektov. Tieto sa budú uchádzať o priazeň fanúšikov v "základnom kole" hlasovania. Okrem hlasovania na na webových stránkach čakajú fanúšikov v rámci semifinále a finále živé koncerty, ktoré prebehnú v Prahe a v Bratislave.

Hlavnou cenou pre najúspešnejšiu kapelu je nahranie singla v profesionálnom nahrávacom štúdiu, natočenie videoklipu a patričná mediálna podpora. Okrem tejto ceny môžu kapely vyhrať aj "cenu odbornej poroty". Víťaz získa poukážku na hudobné nástroje v hodnote 50 000 Kč a poukážku na lekcie spevu a hru na hudobné nástroje v pražskej súkromnej hudobnej škole.

Kompletné informácie a pravidlá súťaže nájdete na stránkach www.coffeebreaks.cz.

Redakciu Hudba.sk informovala Irena Mikulecká, PR manažérka projektu.