Organizátori nového slovenského hudobného podujatia Grape festival zverejnili dátum a miesto konania 2. ročníka. Úspešné podujatie sa bude znovu konať na letisku v Piešťanoch a to v termíne 12. a 13. augusta 2011. Predpredaj vstupeniek na druhý Grape zatiaľ ohlásený nebol, rovnako neboli zverejnené ani žiadne mená účinkujúcich. Na oficiálnej Facebook stránke festivalu však organizátori fanúšikov už krátko po skončení podujatia vyzvali, aby posielali svoje tipy na headlinerov ďalšieho ročníka.

Na oficiálnej webovej stránke Grapefestival.sk v pondelok zverejnili, že areál nebudú zväčšovať, no zmenami prejde parkovanie a stanovanie. Rovnako ako v roku 2010 ponúkne festival aj o rok štyri scény. Na chilloutovej by sa malo predstaviť viac divadiel.

Najväčším ťahákom prvého ročníka Grape festivalu (13. - 14. augusta 2010) bola nórska dvojica Röyksopp, ktorá na Slovensko zavítala vôbec po prvý raz. Predviedli sa tiež energická trojica The Subways, dievčatá z kapely Robots in Disguise, nu jazzový muzikant Parov Stelar z Rakúska alebo austrálska formácia Loonaloop. Hudobný program doplnili české a slovenské skupiny ako Tata Bojs, Bez ladu a skladu, Para, Puding pani Elvisovej, Diego, Billy Barman, Swan Bride, Sounds Like This či The Uniques. Návštevníci si mohli pozrieť aj divadlo, výtvarníkov, filmové prednášky či tvorbu mladých dizajnérov v handmade zóne.

Reportáže Hudba.sk z Grape festivalu 2010:

Grape festival 2010: O vyvrcholenie sa v sobotu postarali Röyksopp a Parov Stelar (reportáž+foto+video)
Grape festival 2010: Rozbehnutú piatkovú zábavu prerušila až nočná búrka (reportáž+foto+video)


Röyksopp - What Else is There na Grape festivale 2010

--
Zdroj: SITA, pm
Foto a video: Igor Daniš - Hudba.sk