Hudobník Miro Žbirka, ktorý začiatkom októbra odštartuje vôbec po prvý raz koncertné turné so symfonickým orchestrom, si pred koncertom dobíja energiu cez telefón. Kým jeho kolegovia a kolegyne siahajú po talizmanoch či sladkostiach, on má vlastného liečiteľa.

Práve jemu patrí Žbirkov posledný telefonát pred tým, ako vystúpi na pódium. Rituál, v ktorom liečiteľ dobije hudobníkovi energiu na diaľku, vraj funguje už niekoľko rokov a spevák si ho nevie vynachváliť.

Diváci budú mať v rámci Aupark tour 2010 Miro Žbirka & Symphonic Orchestra možnosť vypočuť si najznámejšie muzikantove hity v špeciálne upravených aranžmánoch. O tie sa postaral Martin Hybler.

Miro Žbirka okrem nesmrteľných piesní ako Len s ňou, Balada o poľných vtákoch, Atlantída či Zažni návštevníkom za hudobného sprievodu 40-členného orchestra s názvom Cappella Istropolitana pravdepodobne zaspieva aj dve či tri piesne liverpoolskych The Beatles, ktorí sú jeho veľkým vzorom.

Spevák sa so symfonickým orchestrom predstaví v dvanástich mestách na Slovensku. Ako agentúru SITA informovala PR manažérka Silvia Turnerová, v predaji sú ešte posledné lístky.

Manažment turné pre Hudba.sk poskytol exkluzívnu ukážku - je ňou symfonická úprava skladby Len s ňou (vypočuť si ju môžete po kliknutí na názov).

Termíny a miesta Aupark tour 2010 Miro Žbirka & Symphonic Orchestra:

6. 10. - Trnava, Mestská športová hala
7. 10. - Púchov, Mestská športová hala
8. 10. - Nitra, Mestská športová hala
11. 10. - Žilina, športová hala MsHK Garmin
12. 10. - Prešov, Mestská športová hala
13. 10. - Michalovce, 1. BK športová hala
14. 10. - Košice, športová hala Cassosport
18. 10. - Poprad, športová hala Aréna
19. 10. - Banská Bystrica, Zimný štadión
25. 10. - Trenčín, športová hala 1. FBC
26. 10. - Prievidza, športová hala
27. 10. - Bratislava, športová hala

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk