Roger Waters, zakladajúci člen a bývalý basgitarista legendárnej skupiny Pink Floyd, vystúpi na jar 2011 v Prahe v rámci svojho turné k projektu The Wall dvakrát. Ku koncertu, ktorý je naplánovaný na piatok 15. apríla 2011 v pražskej O2 Arene, pridal druhý. Ten sa uskutoční o deň neskôr, v sobotu 16. apríla 2011 na tom istom mieste. Rozhodol sa tak na základe veľkého záujmu o lístky.

"Vstupenky na druhý koncert v cenových reláciách 1690 - 2990 českých korún (v prepočte 68 až 121 eur) sa budú predávať od 4. októbra v zberniach Sazky," informoval spravodajský portál iDNES.cz zástupca usporiadateľskej agentúry Live Nation Petr Novák. Roger Waters sa v rámci koncertnej šnúry zastaví aj v Lodži (18. a 19. apríla 2011) či v Budapešti (22. júna 2011).

Šou odkazuje na slávny dvojalbum kapely Pink Floyd z roku 1979, ktorý sa zaoberá izoláciou, odcudzením a vojnou. Koncerty budú poctou ľuďom, ktorí zomreli v nedávnych konfliktoch. "Keď sme to prvý raz robili, boli sme po vojne vo Vietname, a teraz sme uprostred vojen v Iraku a Afganistane, takže The Wall má veľmi silný protivojnový odkaz," povedal Waters. "Táto produkcia The Wall je omnoho politickejšia, všeobecnejšia, univerzálnejšia a všeobsahujúcejšia ako bola pôvodná produkcia v roku 1980," dodal.

Roger Waters zároveň požiadal svojich fanúšikov, aby mu prostredníctvom jeho webovej stránky posielali fotografie a informácie o svojich blízkych, ktorých stratili v rôznych vojnových konfliktoch. Ich fotografie počas šou premietnu na stenu spolu so snímkou jeho otca, ktorý zahynul v druhej svetovej vojne.


Rogers Waters o projekte The Wall Live 2010-2011

--
Zdroj: SITA
Foto: Rogerwaters.com