Spolu s Medzinárodným maratónom mieru sa tento víkend v Košiciach uskutoční aj tretí ročník podujatia s názvom Hudobný maratón, ktorý organizuje občianske združenie Music First. V minulosti sa tento festival organizoval naraz na troch pódiách, tento rok ponúkne domácim i zahraničným návštevníkom niečo zo súdka pôvodnej východoslovenskej hudobnej tvorby v skromnejších podmienkach.

Hlavné festivalové dianie bude prebiehať v piatok a v sobotu na mieste, ktoré organizátori nazvali Pódium na Dolnej bráne. Vystúpia tu kapely ako Ed Kohanji, The Parentals, Domino Efekt, Liquid Princes, stoiČOstoi a Edena. V nedeľu sa program podujatia presunie do podniku Kembridž, kde sa predstavia napríklad kapely Harem Heroes, Pussy Busters či Agonica.

Od prvého ročníka je stálicou na pódiách Hudobného maratónu košická rocková skupina The Parentals, ktorej spevák a gitarista Miro Felber s vtipom jemu vlastným hovorí: "Na Hudobnom maratóne hráme veľmi radi. Je to záruka skvelej atmosféry. Pomaly sa z toho stáva tradícia, bez ktorej si jeseň nevieme ani predstaviť. Niet nič lepšie, ako sa pozerať na bežcov z pódia. Ako sme už raz povedali, snívame o tom, že raz nám mesto umožní hrať na alegorickom voze, ktorý by prešiel v čele bežeckého pelotónu celú maratónsku trať.”

Hudobný maratón je od roku 2007 významným sprievodným kultúrnym podujatím najstaršieho maratónskeho behu Európy – Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach, ktorý sa tradične koná prvú októbrovú nedeľu.
Občianske združenie Music First, ktoré Hudobný maratón organizuje, dáva takto šancu mladým muzikantom predstaviť svoje kapely a ich tvorbu širokej domácej ale i zahraničnej verejnosti.

Program Hudobného maratónu 2010

Piatok (1. október 2010) – Pódium na Dolnej bráne
(Hlavná ulica, pri Vedeckej knižnici)


16:00 – Ed Kohanji
17:00 – The Parentals

Sobota (2. október 2010) – Pódium na Dolnej bráne
(Hlavná ulica, pri Vedeckej knižnici)


12:00 – Domino Efekt
13:00 – Liquid Princess
14:00 – stoiČOstoi
15:00 – Edena

Nedeľa (3. október 2010) – Music First Stage
(krčma Kembridž na Komenského ulici)


9:00 – Edena
9:45 – The Parentals
10:30 – Harem Heroes
11:15 – Pussy Busters
12:00 – Liquid Princess
12:45 – Agonica

Zmena progamu vyhradená.

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Čižmárik z Music First.

--
Foto: Musicfirst.sk