Tohtoročný Barbakan sa začína už vo štvrtok, festival odštartuje filmovými projekciami a vyvrcholí v piatok a v sobotu hudobnými koncertami Lonely Drifter Karen, Vinxa či domácich kapiel Plastic Swans, Kubiz, Genevas a ďalších slovenských projektov. Tento ročník tradičného banskobystrického podujatia je sprevádzaný nevídaným záujmom u ľudí, z čoho majú organizátori veľkú radosť a museli pristúpiť aj k niektorým organizačným zmenám.

Vzhľadom na nad mieru úspešný predpredaj a obmedzené kapacity priestorov, v ktorých bude festival prebiehať, sa rušia jednorázové vstupenky na hudobnú scénu. Ostatné vstupenky a pernamentky sa budú predávať v podniku Hifi (pri Pamätníku SNP), vyznačenom aj na mapke v katalógu.

Na Filmový Barbakan sa budú predávať jednodňové lístky v cene 5 €, s ktorými budú mať návštevníci možnosť zúčastniť sa všetkých filmových projekcíí dňa. Tiež je možné zakúpiť si štvordňovú pernamentku na celú filmovú časť festivalu v hodnote 15 €.

Hudobný Barbakan ponúkne hudobnú scénu CultClubu a na nej vystúpenia Genevas, Kubiz či Foolk úplne zadarmo. Na koncerty v Divadle Ivana Palúcha a v Klube 77 je možné zakúpiť si jednodňovú (9 €) alebo dvojdňovú (15 €) pernamentku.

Celofestivalová prenamentka na všetky filmové projekcie a hudobné predstavenia je stále v predaji v za cenu 25 €. Pernamentky sa dajú zakúpiť na webe Anarchy.sk/vstupenky.php alebo v spomínanom podniku Hifi.

Akreditovaní návšetvníci a výhercovia súťaží si svoje vstupenky môžu prevziať v Divadle Ivana Palúcha. Študenti sa pri preberaní akreditácie preukážu príslušným dokladom (potvrdenie o návšteve školy, ISIC...).

Redakciu Hudba.sk informoval Miro Lánik z OZ Vresk Factory. Viac informácii a podrobný program festivalu Barbakan nájdete na www.barbakanfest.sk.