Medzinárodný jazzový festival (MJF) v Košiciach bude tento rok hostiť hneď niekoľko domácich i zahraničných formácií. V sobotu sa na 16. ročníku tradičného podujatia predstaví americký saxofonista Eric Marienthal, ktorý vystupoval s poprednými hudobnými osobnosťami ako Chick Corea, Elton John či Stevie Wonder.

Program festivalu už dnes po 19:00 odštartuje ženská maďarská kapela Mrs. Columbo, ktorá ponúkne jazzovú hudbu 60. rokov až po súčasnosť. Rakúsku scénu bude večer zastupovať HDV Trio a piatkovú noc zakončí spevák, skladateľ, moderátor a šéf Bratislavských jazzových dní Peter Lipa so svojou kapelou.

Druhý deň festivalu (sobota) bude patriť poľskej formácii P. M. Elektric Quartet, ktorí ponúknu dynamické improvizácie v štýloch funk, rock a jazz. Akustický projekt českého hudobného velikána Dana Bártu Robert Balzar Trio sa predstaví košickému publiku ako druhý v poradí.

Záver festivalu, ktorý tento rok trvá nie tri, ale dva dni, zavŕši slovensko-americké spojenie Finally a saxofonista svetového kalibru Eric Marienthal. Bývalý spoluhráč Chicka Coreu hrával aj s menami ako Elton John, Barbra Streisand, Stevie Wonder či Billy Joel.


Lee Ritenour & Eric Marienthal - Rio Funk

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Szabados z usporiadateľskej Agentúry GeS. Viac na www.jazzfest.ges.sk.