V bratislavskom divadle Heineken Tower Stage sa vo štvrtok 30. septembra uskutočnilo už šestnáste podujatie Voices Live, ktoré divákom v Tower 112 i tým pri obrazovkách internetovej televízie MeToo ponúklo opäť rôzne formy kultúry. Predstavili sa aj mladé alternatívne kapely The Uniques a Moustache, ktoré predstavili svoje skladby a prezradili svoje najbližšie plány.

Dvojhodinový program odštartovali moderátori večera uvedením dokumentu z tohtoročného festivalu Pohoda v Trenčíne. Prvým hudobným hosťom Voices Live 16 bola skupina The Uniques, ktorá nedávno vydala debutový album From The Dust (2010). Trio združené okolo speváka Pištu Kraloviča okrem iného prezradilo, že sa chystá presťahovať do nemeckého Berlína, kde skúsi preraziť na tamojšom trhu.

Z Dunajskej Stredy do slovenskej metropoly zavítala formácia Moustache. Skupina má za sebou účinkovanie na festivale Pohoda a momentálne má koncertnú prestávku, pretože pripravuje prvú dlhohrajúcu štúdiovku. Nahrávať sa bude v Budapešti a podľa slov bubeníka bude obsahovať zrejme 10 skladieb. Doteraz má kapela na konte iba eponymnú EP nahrávku so skladbami ako My Boys, Magnet či Separation Song.

Štvrtkový Voices Live 16 však nebol iba o hudbe. Na šestnástu "lajfku" si Nezisková organizácia Voices pozvala i predstaviteľku zaujímavého projektu Kartonovysvet.sk, ktorý ponúka netradičné ekologické riešenia do kancelárií, škôl, na výstavy, podujatia a festivaly. So životným prostredím súvisel aj ďalší hosť - Andrej Kovarík z Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia (BROZ). Prostredníctvom vlastných slov ale aj krátkeho filmu divákom priblížil činnosť tejto organizácie a to aj na konkrétnom príklade - vysádzaním dubov na Veľkolélskom ostrove. O Filmovom festivale Inakosti, ktorý odštartoval v stredu 29. septembra, prezradil detaily jeho PR manažér Roman Samotný.

V poradí sedemnáste Voices Live sa uskutoční na tom istom mieste, teda v divadle Heineken Tower Stage, vo štvrtok 21. októbra. Hudobnými hosťami podujatia budú skupiny Noisecut a The Ills.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michal Stolárik - Myspace.com/theuniques

Súvisiaci interpreti: Moustache