Spevák a líder kapely The Who Roger Daltrey potvrdil, že kapela pracuje na novom albume. Gitarista a dvorný textár skupiny Pete Townshend podľa neho píše nové piesne. Muzikanti ich chcú odprezentovať aj na koncertoch v roku 2011. Nemalo by tak ísť len o "šnúru venovanú ich najväčším hitom" pri príležitosti výberovky Greatest Hits Live, ktorú kapela vydala v marci.

Roger Daltrey priznal, že myšlienka na takúto šou by ho nebavila. "Premýšľali sme o tom. Ale čo je to šou najväčších hitov? Len hity a nič iné? To by ma unudilo. Ak by sme urobili také turné, každý by si povedal 'Nudí nás to, dajte nám niečo iné'. Nemôžeme vyhovieť všetkým," povedal hudobník, ktorý by rád odohral čo najviac odlišných vystúpení.

Zoskupenie The Who, ktoré s prestávkami pôsobí na hudobnej scéne približne od roku 1964 dodnes, má na svojom konte celkovo jedenásť štúdiových albumov. Ostatný s názvom Endless Wire (2006) vyšiel pred štyrmi rokmi, v marci tohto roka vydali výberovku najväčších hitov Greatest Hits Live. Celosvetovo predali viac ako sto miliónov kópií nahrávok.

V šesťdesiatych rokoch patrili k najväčším konkurentom skupiny The Beatles. Do povedomia sa dostali najmä hitom My Generation z ich rovnomenného debutového albumu z roku 1965. Podľa rebríčka magazínu The Rolling Stone je v poradí jedenástou najlepšou skladbou z 500 v histórii hudby.

Informáciu zverejnili webové stránky NME.com a Examiner.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Thewho.com

Súvisiaci interpreti: The Who