Iste ste si mnohí všimli zmeny, ktoré sa na Hudba.sk udiali počas tohto týždňa. O získanie silného a stabilného partnera sme sa snažili už dlhšiu dobu a sme veľmi radi, že sa Hudba.sk stala práve súčasťou produktového portfólia Zoznam.sk.

Veríme, že sa vďaka tomuto kroku upevní pozícia Hudba.sk ako jedného z najnavštevovanejších slovenských a českých hudobných portálov. V spolupráci so Zoznamom plánujeme priniesť skvalitnenie služieb a obohatiť portál o nové funkcie a väčšie možnosti interakcie.

Hudba.sk od začiatku svojho fungovania na jar 2007 postupne spustila hudobné fórum, spravodajstvo, interaktívne hudobné profily, katalóg interpretov s ich diskografiou, textami piesní a akordami, a kalendár podujatí.

To všetko Zoznam vyzdvihol aj v oficiánom vyhlásení o pripojení Hudba.sk:

Novinka z produktového portfólia Zoznam - Hudba.sk je určená nielen všetkým používateľom so záujmom o hudbu a o všetko čo s hudbou súvisí, ale aj samotným hudobným autorom a interpretom. V rámci doplnenia portfólia služieb Zoznamu o tému hudba používatelia získajú komplexný prehľad o hudobnom dianí zo Slovenska aj zahraničia. Na stránke nechýbajú recenzie, rozhovory či prehľadne katalogizované informácie o interpretoch a kapelách, diskografie od viac ako 8 200 interpretov, z ktorých takmer 8% tvoria začínajúci umelci.

Veľmi obľúbeným a navštevovaným obsahom sú texty piesní, akordy a preklady. Návštevníci stránky tu nájdu viac ako 91 tisíc textov piesní, akordy k 10 tisícom skladbám a skoro 4 tisíc mp3 na počúvanie. Samozrejme nechýbajú ani zvonenia na stiahnutie, zaujímavé súťaže a atraktívny priestor pre nadobúdanie kontaktov a nových poznatkov na diskusných fórach. Novinky o koncertoch, vystúpeniach a festivaloch je možné nájsť v prehľadnom kalendári podujatí.

Martin Mác, konateľ internetového portálu Zoznam.sk: "Hudba.sk má už v súčasnosti 14 tisíc zaregistrovaných používateľov a 4 300 fanúšikov na Facebooku. Prepojením so silným zázemím internetového portálu Zoznam.sk má Hudba.sk ambície stať sa najobľúbenejším portálom tohto druhu na Slovensku. V blízkej budúcnosti plánujeme pridávať unikátny obsah a ďalšiu funkcionalitu, čo návštevníkom stránky umožní vyššiu mieru interakcie, a to nielen cez počítač, ale aj cez mobil. Dnešný krok je len prvým v mozaike aktivít spojených s digitálnou hudbou, ktorú v nasledujúcich mesiacoch Zoznam na Hudba.sk prinesie."

Okrem aktuálneho prehľadu o novinkách na hudobnej scéne, Hudba.sk ponúka priestor pre zviditeľnenie tvorby, a to prostredníctvom unikátnych služieb. Mladým a začínajúcim umelcom dokáže sprostredkovať príležitosť ukázať svoj talent a získať nových fanúšikov či pomôcť pri budovaní kariéry. Okrem bezplatného umiestnenia svojich profilových informácii v sekcii MusicZone, portál ponúka priestor na zaradenie skladby do CD kompilácií, ktoré sú predstavované profesionálom z hudobnej brandže alebo na zahraničných trhoch. Tieto možnosti sú dostupné prostredníctvom služby Get Tuned! – Nalaď sa!.


Váš tím Hudba.sk a Zoznam.sk