Frontman írskej skupiny U2 Bono Vox prezradil, že na ich pripravovanom trinástom štúdiovom albume spolupracujú s producentom Danger Mouseom známym predovšetkým zo zoskupenia Gnarls Barkley. Nová nahrávka U2 s predbežným názvom Songs Of Ascent by podľa slov manažéra Paula McGuinnessa mala vyjsť na jar budúceho roka.

"Nahrali sme s ním približne dvanásť skladieb. Momentálne to vyzerá tak, že tieto skladby budú súčasťou nášho najbližšieho albumu, pretože nahrávanie ide veľmi ľahko," uviedol 50-ročný hudobník, ktorý dodal, že okrem tejto nahrávky kapela pracuje aj na ďalších dvoch albumoch. Jedným z nich má byť album s klubovým zvukom, na ktorom spolupracovali s producentmi ako napríklad Will.i.am z Black Eyed Peas, David Guetta alebo RedOne.

"Remixy našich skladieb v 90. rokoch boli skutočným pokladom. Takže sme sa rozhodli spraviť klubový album, máme veľké množstvo skladieb," prezradil Bono, vlastným menom Paul David Hewson. Ďalším pripravovaným projektom má byť konceptuálny album založený na skladbách, ktoré Bono a gitarista The Edge zložili pre muzikál Spider-Man. "Ešte sme však nepresvedčili zvyšok kapely, aby do toho s nami šli," uzavrel líder U2.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: U2.com

Súvisiaci interpreti: U2