V máji vydal Richard Müller album Už, ktorý si zakúpilo už viac ako 20-tisíc fanúšikov. Počas prázdnin ho priaznivci mohli vidieť na hudobných festivaloch a na jeseň dokončil knihu fotografií Enter. Tento rok absolvuje aj sériu komorných vystúpení v českých a slovenských divadlách. Potichu Tour odštartuje 20. novembra exkluzívnym koncertom na Štrbskom plese.

Následne v klasickom komornom prostredí divadiel a kultúrnych domov ponúkne Müller fanúšikom svoje staršie aj nové hity v netradičných intímnych úpravách. Aj preto dostalo jeho pripravované turné názov Potichu Tour 2010. "Bude to naozaj vyzerať a znieť inak, ako keď sme v minulých rokoch v halách a na festivaloch hrali hlasný bigbít," hovorí spevák. "Rád by som do playlistu zaradil aj iné ako chronicky známe pesničky. Celé vystúpenie by malo byť pohladením pre dušu, preto tomu hovoríme tiché turné."

Aj tento rok budú Müllera na koncertoch sprevádzať osvedčení muzikanti – bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, klávesák Vilo Vitéz, basgitarista Viktor Hidvéghy, hráč na dychové nástroje Michal Žáček a perkusionista Štefan Bugala. Nové koncertné aranžmány sa pripravujú aj pre skladby z Richardovho aktuálneho album . Na platni znejú elektronicky, no podľa Müllera sa dajú upraviť aj pre potreby živého turné. "Práve preto je to výzva a stojí za to premýšľať nad tým ako ich zaranžovať." Netradičný zvuk pesničkám dodajú akustické nástroje – vibrafón, klarinet, či perkusie.

V súčasnosti vyberá Rišo Müller so spolupracovníkmi aj ďalšie piesne z množstva svojich starších úspešných skladieb. "Nemám žiadnu mimoriadne obľúbenú, pokojne by som dokázal oželieť hociktorú, ak by sa do zoznamu nedostala. Ale rovnako platí, že za tie, ktoré si napokon vyberieme, dám aj obe ruky do ohňa," tvrdí s úsmevom Müller.

Richard Müller: Potichu tour 2010

20.11. Štrbské Pleso - Grand Hotel Kempinski High Tatras /exkluzívny koncert
22.11. Bratislava – Dom kultúry Ružinov /verejná generálka
30.11. Žilina - Dom odborov
01.12. Nitra - Staré divadlo Karola Spišáka
02.12. Trnava - Dom kultúry
05.12. Plzeň - Dům kultury
06.12. Praha - Hybernia
08.12. Ostrava - Dům kultury
09.12. Zlaté Moravce - Divadelná sála MsKS
10.12. Hlohovec - Športová hala
11.12. Brno - Semilasso
13.12. Liptovský Mikuláš - Dom kultúry
14.12. Poprad - Dom kultúry
15.12. Prešov - Divadlo Jonáša Záborského
16.12. Košice - Stará radnica
17.12. Levice - Športová hala
19.12. Bratislava – Nová scéna

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka Richarda Müllera.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller