Priekopník elektronickej hudby Jean Michel Jarre v Košiciach 16. novembra nevystúpi. Po prvom zrušenom termíne 28. mája sa tak v metropole východného Slovenska neukáže ani v jeseni. Louis Hallonet z Aero Productions zastupujúci Jarrea informoval agentúru SITA, že dôvodom zrušenia koncertu sú nesplnené finančné záväzky zo strany slovenského usporiadateľa - spoločnosti EPG Rock On!

Zástupca EPG Rock On! Ján Poliak pre agentúru SITA povedal, že manažmentu navrhol kompromisné riešenie vzniknutej situácie, no ten na návrh nepristúpil. Manažment francúzskeho hudobníka v oficiálnom vyhlásení uviedol, že je zo zrušenia koncertu na poslednú chvíľu sklamaný. Peniaze za zakúpené vstupenky sa budú podľa Jána Poliaka vracať fanúšikom v plnej výške.

Jean Michel Jarre mal v Košiciach vystúpiť v rámci turné Best Of Live. S týmto projektom sa predstavil v Bratislave 27. mája v Sibamac aréne NTC. Reportáž s fotografiami a videami z tohto koncertu si môžete prečítať a pozrieť TU.


Jean Michel Jarre v Bratislave, 27. 5. 2010

Elektronický mág Jarre sa preslávil gigantickými koncertmi, ktoré navštívili desaťtisíce ľudí. V roku 1997 sa už po niekoľký raz zapísal do Guinnessovej knihy rekordov, keď na jeho koncert v Moskve prišlo neuveriteľných 3,5 milióna ľudí. Autor 18 štúdiových nahrávok predal celosvetovo viac ako 80 miliónov albumov a okrem viacerých ocenení - napríklad Osobnosť roka 1976 podľa časopisu People, sa môže pýšiť aj tým, že podľa neho pomenovali asteroid - 4422 Jarre.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jean Michel Jarre