Popradská formácia City pôsobí na domácej hudobnej scéne od leta 2005. Po debutovom albume SimpliCity (REBEAT/Agentúra Duna), ktorý vyšiel na jeseň minulého roku, sa skupina pripomenula fanúšikom koncom októbra 2010 novým EP Bright. Nahrávka obsahuje tri nové songy z dielne tandemu Igora Cpina (hudba) a Martina Lačného (texty).

"Realize Bright ElectriCity" - to je uvádzací slogan a zároveň tracklist nového počinu popradských rockerov, ktorých tvorbu
recenzenti vlani po vydaní debutu označili ako neo-classic rock. EP Bright vyšlo v nefyzických formátoch prostredníctvom rakúskej spoločnosti REBEAT a postupne sa dostáva do svetových distribučných sietí iTunes, Amazon.com, Play.com a mnohých ďalších. Klasické CD vychádza pod novým labelom CityMusic.sk, ktorý si zriadili samotní muzikanti z kapely City.

Krst novinky sa bude konať 2. decembra 2010 v popradskom Café Razy - klube, ktorý kapela považuje za svoj domovský prístav. Fanúšikovia kapely sa môžu tešiť nielen na nové CD a tracky v iPodoch, ale aj na koncertné podanie nových pesničiek, ktoré sú jasným signálom, že chalani usilovne skladajú a aranžujú materiál na nový album.

Nové skladby Bright, ElectriCity a Realize si môžete vypočuť v profile kapely www.hudba.sk/city.

--
Zdroj: SITA
Foto: Daniel Lipár

Súvisiaci interpreti: City