Koncertné turné po viac ako tridsiatich kluboch plánuje budúci rok na jar bubeník Martin Valihora s projektom RetroACT EXperience. Spolu s inštrumentalistami Eugenom Vizvárym a Oskarom Rózsom by radi navštívili aj Českú republiku a jeden koncert plánujú aj v ukrajinskom Užhorode. "Je to gigantická vec. Také niečo tu ešte v histórii nebolo," uviedol Valihora pre agentúru SITA počas koncertu tria v bratislavskom klube Music Gallery u Dežmára. Ako dodal, turné by malo trvať približne od polovice marca do polovice apríla.

RetrACT EXperience vzniklo ako groove projekt trojice spojenej putom priateľstva, záľubou v retre a najmä v hudbe. "Trio je magické číslo, prežívame veľa zábavy a na hudbe, ktorú sme sa rozhodli hrať, sme vyrástli a vyrástli na nej aj naši rodičia."

Projekt v sebe spája aj prvky acid jazzu, funku a soulu. "Máme radi, keď sú veci organické. Čím menej techniky a rôznej elektroniky, tým poctivejšie môžeme hudbu hrať," spresnil Valihora. "Som šťastný. Najkrajší pocit je, keď cítim, že sa môžeme vyvíjať, nejakým spôsobom to vidieť na sebe a hlavne navzájom sa prekvapovať," dodal svetovo uznávaný bubeník.

RetroACT EXperience si svoju live premiéru odkrútil 26. októbra vo vypredanom košickom divadle Thália. Projekt sa koncom októbra predstavil aj v Klube 77 v Banskej Bystrici či v spomínanom bratislavskom priestore Music Gallery u Dežmára.

RetrACT EXperience

Martin Valihora – bicie
Oskar Rózsa – basgitara
Eugen Vizváry - klávesy

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Daša Barteková