Jedinečný projekt hudobného vzdelávania - Red Bull Music Academy (RBMA) - čoskoro zavíta aj na Slovensko. Hlavný program akadémie tento rok prebehol v Londýne, ročník 2011 sa uskutoční v japonskom Tokiu. Dostať sa tam môžete aj vy - všetky informácie získate už 4. decembra na Infosession v bratislavskom obchode Notape, v ten istý večer sa bude konať aj RBMA klubová noc, na ktorej zahrajú svetoví DJi a producenti Jeff Milligan, Jackmaster, Roska a domáci talent Stratasoul.

Okrem získania informácií o tom ako správne vyplniť prihlášku a dostať sa do Tokia, budú môcť záujemcovia v rámci Infosession pokecať o skúsenostiach z RBMA s Danielom Balážom a Roskom, ktorí účasť na hlavnom podujatí akadémie už absolvovali. Jeff Milligan zase od 18:00 v Notape (Košická 37/H, BA) predvedie možnosti novej softvérovej platformy The Bridge (Ableton+Serato).

Výukový workshop prebehne pod taktovkou Deccart, povedie ho Alexandr Vaněk (Monoque Live, Relogical rec.) a Roman Procházka (Cuffia, electronroll.com). Rovnako ako býva zvykom na hlavných podujatiach RBMA, po skončení Infosession a workshopu sa účastníci aj lektori presunú do klubu, aby sa spoločne zabavili v rytmoch aktuálnej tanečnej hudby.

Red Bull Music Academy Club Night bude v Bratislave hostiť Nu Spirit Club, kde od 21:00 zahrajú tí najpovolanejší - uk funky hviezda z Londýna Roska (Kicks & Snares, Rinse FM, UK), kanadský maestro minimal techna Jeff Milligan (Revolver Rec., New Kanada, Ableton, CAN), škótsky DJský objav Jackmaster (Numbers, UK) a slovenský účastník RBMA Stratasoul. Vstupné na Club Night je 5 €, Infosession zdarma - stačí ohlásiť účasť mailom na lindee@redbullmusicacademy.com.

Red Bull Music Academy je vysneným workshopom pre hudobníkov, producentov, DJov či MCs, ktorí sa snažia tvoriť a prezentovať aktuálnu hudbu. Raz za rok je na základe prihlášok z rôznych kútov sveta vybraných 60 talentovaných ľudí do dvoch 14 denných workshopov, ktoré sa každý rok konajú v inej svetovej metropole. Workshopy sú vedené svetovými legendami z oblasti hudby a pozostávajú z prednášok, (spolu)práce v štúdiach a živých vystúpení v kluboch s jedinečnou atmosférou.

Red Bull Music Academy prevádzkuje aj RBMA Radio, ktoré ponúka online vysielanie 24/7 v rámci ôsmich žánrových okruhov: electronica, reggae, house&disco, hip-hop, dubstep&bass, jazz, indie, soul&funk. Viac informácií, video workshopy, linky na stream RBMA Radia, ale aj DJ sety a živé nahrávky nájdete na www.redbull.sk/RBMA.


Red Bull Music Academy London 2010 Highlights: Inside The Academy

Red Bull Music Academy Infosession
4. 12. 2010 o 18:00
Notape, Košická 37/H, Bratislava
Workshop a info: Jeff Milligan, Roska, Daniel Baláž
Prináša Red Bull Music Academy v spolupráci s Abletonom a spoločnosťou Deccart

Red Bull Music Academy Club Night
4. 12. 2010 o 21:00
Nu Spirit Club, Šafárikovo nám. 7, Bratislava
Line-up: Jeff Milligan, Roska, Jackmaster, Stratasoul
Vstupenky: 5 € na mieste

Obe podujatia prináša Red Bull Music Academy v spolupráci s Abletonom a spoločnosťou Deccart.

Deccart
Deccart je nové centrum pre výuku multimediálnej tvorby, ktoré je schopné poskytnúť kvalifikovanú výuku v oblasti nielen profesionálneho audia, videa a grafiky, ale ponúknuť aj možnosť kvalifikovaných lektorov i pre hobby hudobníkov, DJov a všeobecne pre všetkých, ktorí sa o danú problematiku zaujímajú. Deccart ponúka školenia, rekvalifikáciu a workshopy v niekoľkých úrovniach pokročilosti na individuálnej a skupinovej báze.

The Bridge
Spoločný produkt z dielne Ableton a Serato je novou software platformou, ktorá spája DJing a produkciu. Tento nový nástroj kladie dôraz na jednoduchosť a kreativitu, pričom rúca pomyselné hranice pri hraní naživo.

Ableton
Ableton Live je jedinečný produkt pre zápis, nahrávanie a živé hranie v počítači. Spoločnosť Ableton sa od svojho vzniku v roku 1999 snaží osloviť širokú komunitu muzikantov, skladateľov a DJov na celom svete. Od uvedenia Live na trh v októbri 2001 dosahuje vynikajúce výsledky a uznanie v podobe ocenení, diplomov a vďačných vyjadrení užívateľov. Spoločnosť sídli v Berlíne, ďalšie oficiálne sídlo má v New Yorku.

Serato
Spoločnosť Serato Audio Research sídli v Aucklande na Novom Zélande a po vstupe na svetový trh sa rýchlo etablovala ako hlavný vývojár DJ produktov určujúcich vzťah tempa a výšky tónu. V roku 2004 vyvinula v spolupráci s Rane Corporation produkt Serato Scratch Live - revolučný nástroj pre DJov, ktorý umožňuje pracovať s digitálnymi zvukovými súbormi v počítači. Serato výrazne posilnilo svoju reputáciu vynikajúceho výrobcu profesionálnych DJ produktov uvedením novinky ITCH DJ v roku 2008.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Robo Brieška alias DJ Junior.