Slovenská skupina Bruno Benetton Free Band vydala 10. novembra debutový štúdiový album, hudobníci však už v súčasnosti dokončujú jeho nasledovníka. "Nový materiál je na deväťdesiat percent hotový," uviedol člen kapely Michal Novák alias Mustafa. Prvým singlom z debutovej nahrávky je pieseň You are my mate, ktorá sa dostala aj na slovenskú kompiláciu Music City Vol. 1.

"Album zrel viac než tri roky, teraz sa môžeme publiku konečne predviesť naživo," povedal spevák kapely Tomáš Palonder. Po premiérovom vystúpení v slovenskej metropole chystajú Bruno Benetton Free Band turné po Slovensku a vystúpenia na letných festivaloch. Koncertovať sa chystajú aj mimo územia Slovenska. Album s názvom The Phenomenons of Pop (2010) pokrstia koncom januára v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Kapela Bruno Benetton Free Band vznikla v roku 2008 v Bratislave. Jej zakladateľom bol Mustafa, ktorý po spojení sa s Križom začal pracovať na spoločnej tvorbe po stránke aranžérskej i textovej a dodnes kapelu produkuje. Dva roky po vzniku projektu sa jeho členom stal Tomáš Palonder, ktorý nedávno obnovil formáciu Love 4 Money. Skupina má aktuálne sedem členov. Okrem speváka Palondera a gitaristu Mustafu sú to spomenutý Križo (piano, vokály), ďalej Michal Uličný (bicie nástroje), Michal Danielis (klávesy a moduly), Juraj Varga (basgitara, vokály) a Marek Hradský (sólová gitara).

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/brunobenettonfreeband