Kanadská speváčka Avril Lavigne zverejnila termín vydania novej nahrávky Goodbye Lullaby. V poradí štvrtý štúdiový album vyjde v USA 8. marca. Prvým singlom z nasledovníka nahrávky The Best Damn Thing (2007) bude pieseň What the Hell, ktorú hviezda z Ontária predstaví 31. decembra na silvestrovskom podujatí Dick Clark's New Year's Rockin' Eve.

Nový album bude podľa slov samotnej speváčky oveľa zrelší v porovnaní s jej predchádzajúcou tvorbou. Čerstvo rozvedená Lavigne na ňom spolupracovala s dvojicou Butch Walker a Max Martin, ale i s bývalým manželom Deryckom Whibleym.

Speváčka debutovala v roku 2002 nahrávkou Let Go, z ktorej pochádzajú hity ako Complicated, Sk8er Boi, I'm With You či Losing Grip.

O dva roky neskôr vydala album Under My Skin. V roku 2007 jej vyšla zatiaľ posledná štúdiovka The Best Damn Thing (2007). Dvadsaťšesťročná hviezda predala na celom svete viac ako 30 miliónov kópií svojich nahrávok. Speváčka bola počas svojho osemročného pôsobenia na svetovej scéne osemkrát nominovaná na Grammy, no prestížnu cenu nikdy nezískala. Vo svojej kolekcii má ale jednu Ivor Novello Award, jednu MTV Video Music Award, dve MTV Europe Music Awards, šesť World Music Awards a sedem Juno Awards.

Informáciu zverejnila webová stránka billboard.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Avrillavigne.com

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne