Organizátori medzinárodného festivalu Colours of Ostrava zverejnili mená ďalších dvoch interpretov, ktorí vystúpia na budúcoročnej akcii. K spevákovi a multiinštrumentalistovi Brendanovi Perrymu sa pridá britské trio Apollo 440 a spoločný rockový projekt frontmana skupiny Porcupine Tree Stevena Wilsona a izraelského speváka Aviva Geffena s názvom Blackfield.

Skupina Apollo 440, ktorá sa nedávno predstavila aj na Slovensku, je na hudobnej scéne už dvadsať rokov. Medzi ich najhranejšie hity patria Stop The Rock, Krupa či Heart Go Boom. Ich skladby sa objavili aj v mnohých filmoch, ako sú 60 sekúnd (2000), Charlieho anjeli (2000), či Spider-Man (2002), reklamách či počítačových hrách.

Okrem vlastnej tvorby sa venujú aj remixovaniu a produkovaniu nahrávok ďalších hudobníkov, napríklad Manic Street Preachers, Toma Jonesa, či Jeana Michela Jarreho. "Koncerty Apolla 440 prekypujú energiou a sú veľkým zážitkom. Na Colours predstavia skladby zo svojho nového albumu The Future's What It Used To Be a samozrejme aj väčšinu zo svojich hitov," uviedla riaditeľka a dramaturgička akcie Zlata Holušová.

Aviv Geffen patrí k hviezdam izraelskej hudobnej scény, preslávil sa tiež svojimi vyhranenými politickými názormi. S frontmanon skupiny Porcupine Tree, ktorá koncertovala na minulom ročníku ostravského festivalu, sa stretol počas turné kapely v Izraeli. Z ich spolupráce vzišiel v roku 2004 album Blackfield a v roku 2007 jeho pokračovanie Blackfield II. V súčasnosti dokončujú tretí album.

Jubilejný 10. ročník festivalu Colours of Ostrava sa uskutoční 14. až 17. júla 2011. V programe ponúkne na 16 scénach viac ako 160 interpretov, dídžejov, workshopov, diskusií či divadiel. Štvordňové vstupenky sú už v predaji v českej sieti Ticketpro a tiež v kamennom obchode v predajni Oriental v Ostrave. Prvých 4 000 kusov, ktoré stáli 1 190 českých korún (v prepočte 47,43 eur), sa už vypredalo, momentálne sú k dispozícii permanentky za 1 390 českých korún (v prepočte 55,40 eur). "Limit nákupu na jednu osobu je stanovený na štyri kusy," poznamenala Holušová.

Agentúru SITA informoval Jiří Sedlák z ArtsMarketing.

--
Zdroj: SITA
Foto: Apollo440.com

Súvisiaci interpreti: Apollo 440