Obľúbená ska úderka Polemic patrí už roky medzi najaktívnejšie slovenské kapely a inak tomu nebolo ani v roku 2010. Skupina z nastúpeného tempa nepoľaví ani na budúci rok - už od januára totiž plánuje pokračovať v "koncertnom ťažení". To odštartovalo po vydaní úspešného albumu Horúce časy (2010), ktorý kapela po prvýkrát priniesla na svet kompletne vo svojej réžii.

"Rok 2010 bol pre Polemic veľmi rušný a bohatý. Začiatkom roku sme dokončovali skladby na nový album, popri koncertoch nasledovalo štúdio, dohrávanie, mixáž, k tomu príprava obalu albumu vrátane fotenia, videoklipu, spustenie novej prezentácie kapely na www.polemic.sk a všetky veci potrebné na vydanie, ktoré sa udialo prvýkrát na našej vlastnej značke vydavateľstva," spomína na rušný začiatok roka trubkár a spevák Peter Opet alias Petko.

"Horúce časy sme premiérovo v našej histórii zverejnili a poskytli na voľné stiahnutie z netu ešte pred fyzickým vydaním CD nosičov. Čerešničkou na torte bolo naše rozhodnutie predstaviť s novým albumom kapelu v novom šate, na čom sa významnou mierou podielal módny návrhár Marcel Holubec. Po vydaní v máji nasledovalo bezbrehé koncertovanie, leto plné festivalov, krátky výdych začiatkom jesene a potom Polemic Sony Ericsson Tour 2010 s desiatimi zastávkami na Slovensku spolu s českou kapelou Divokej Bill a na sklonku roka sedem koncertov s tou istou kapelou v Českej republike."

"Zastavili sme sa až pár dní pred Vianocami a bilancia roku 2010 vrátane silvestrovského koncertu na Hlavnom námestí v Bratislave je 117 koncertov - zhodou okolností počtom vyrovnanie nášho súkromného rekordu z roku 2009," prezradil hudobník, ktorý je vďačný najmä za zdravie všetkých členov kapely a priazeň fanúšikov na koncertoch. "Potešilo nás všetko, čo bolo spomenuté vyššie plus zdravie, ktoré v našej početnej skupine držalo tak dobre, že sme počas celého roku zrušili len jeden jediný koncert. A teší nás záujem o Polemic z radov ľudí navštevujúcich koncerty, lebo na pódiu sa cítime naozaj najlepšie, a záujem promotérov a organizátorov koncertov, vďaka ktorým o koncerty nemáme núdzu."

"Potešil nás záujem sponzora, vďaka ktorému sme mohli na jeseň absolvovať parádnu koncertnú šnúru a taktiež 8000 predaných kusov nového albumu, za ktorý si udelíme niečo viac ako platinovú platňu, keď sa nám bude chcieť," povedal s úsmevom Petko, pričom narážal na fakt, že ak by album vydali pod značkou veľkého vydavateľstva, mali by za jeho predaj platinu. "Nepotešili hlavne letné vrtochy počasia, pre ne sme aj s aparatúrou napríklad neodohrali festival Pustohlav v Zliechove, keď nás búrka vyhnala z pódia vrátane premočenia kompletnej aparatúry a nástrojov..."


Polemic - Svetlá mesta

V roku 2011 sa fanúšikovia opäť môžu tešiť na veľa zábavy pri živých vystúpeniach Polemicu ale aj na nový videoklip. "Plány nielen na rok 2011 sú bohaté a hlavne koncertne zamerané: po krátkom odpočinku v januári začíname klubové koncerty, ktoré vo februári vystrieda šesťdielna halová šnúra Topfest opäť po roku tour spolu s Horkýže Slíže. Všetky letné víkendy už máme napratané festivalmi, medzi ktorými pribudli aj mestá, kde sme doteraz nikdy nehrali - hlavne v Českej republike. Máme rozjednanú aj jednu zaujímavú ešte nefinalizovanú spoluprácu týkajúcu sa účinkovania skupiny mimo Slovenska. Okrem toho plánujeme na jar nový videoklip na pesničku, ktorej názov v tejto chvíli nepoznáme. A mnoho inéhom," uzavrel Peter.

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Martina Chrienová - archív skupiny Polemic

Súvisiaci interpreti: Polemic