Skupina Švepes, ktorej členovia pochádzajú z Ružomberka a Banskej Bystrice, má za sebou úspešný rok, počas ktorého sa jej podarilo dať dohromady debutový album. Ten vyjde v marci 2011, v súčasnosti sa kapela niekoľkomesačným odpočinkom chystá na jar a leto, kedy novinku naživo predstaví svojim fanúšikom.

"Tento rok bol v prvom rade taký, aký sme chceli. Mimo koncertovania sa nám podarilo na dlhší čas zavrieť sa do skúšobne, dali sme dokopy materiál na nový album, ktorý sme na jeseň aj nahrali. Myslím, že sa kapela zlepšila ešte o niečo viac ako bola doteraz - aj muzikantsky, aj ľudsky. Momentálne si užívame taký menší 'hiatus' pred rušnou letnou sezónou, kedy budeme poletovať po kraji s novou platňou. Celkovo panuje kľudík a spokojnosť," prezradil pre Hudba.sk klávesák kapely Švepes Martin Bukový.

V roku 2010 ho zo všetkého najviac sklamala pracovná vyťaženosť členov kapely. "Ono to na jednej strane človeka poteší, lebo má čo robiť a má sa čomu venovať, no na druhej strane to vie aj sklamať, pretože nemáme čas na veci, ktorým by sme sa tiež radi venovali. Všetko má svoje pre a proti," hovorí Martin a verí, že v novom roku bude toho času na hudbu viac. "Jednoznačne chceme úspešne priviesť na svet náš album, šíriť našu karmu medzi ľudí, veľa koncertovať a pomaly rozmýšľať nad materiálom na ďalšie CD. A hlavne sa z toho všetkého veľmi tešiť."

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Michal Hudák

Súvisiaci interpreti: Švepes