Pop-rocková kapela Gionno na čele so spevákom a gitaristom Jánom Mitaľom sa minulý rok zviditeľnila vďaka albumu Plány a sny (2010), "seriálovej" skladbe Chýrna zem, no najmä ako Objav roka v Slávikovi. Napriek úspechom považuje skupina za najdôležitejšie byť bližšie k fanúšikom - preto chce v roku 2011 odohrať čo najviac vystúpení.

"Rok 2010 bol pre mňa ako muzikanta veľmi úspešný. Vyšiel album Plány a sny, podaril sa nám nádherný krst v Bratislave, niektoré skladby z tohto CD sa objavili v rôznych rádiách, s kapelou sme absolvovali niekoľko pekných vystúpení, skladba Chýrna zem sa dokonca objavila v seriáli Panelák a všetko vyvrcholilo ocenením Objav roka v ankete Slávik 2010," uviedol Ján Mitaľ, ktorému pri nahrávaní debutového albumu výrazne pomohli členovia prešovskej skupiny IMT Smile.

"Ak vynechám veci, ktoré som vymenoval v odpovedi č. 1, tak ma potešilo pár fantastických koncertov, ktoré som navštívil ako divák - Muse, 30 Seconds To Mars, Pink, Elton John... pár skvelých albumov (Alter Bridge, Kings Of Leon, Anathema, James Labrie atd.). Hudobných sklamaní som sa našťastie veľmi nedočkal, s rokom 2010 som spokojný. Ak by som predsa len mal niečo vytiahnuť, tak to bola naša účasť na letných festivaloch, ktorá nebola tak bohatá ako v minulých dvoch rokoch, ale verím, že sa to v roku 2011 zlepší," uviedol na tému radostí a sklamaní mladý hudobník a dodal: "Z hudoného sveta mimo moju kapelu som bol najviac sklamaný z odchodu bubeníka Mikea Portnoya z kapely Dream Theater, ktorá patrí k mojim srdcovým záležitostiam."

Plány a sny kapely Gionno sú už síce vonku, ale nejaké im zostali aj do budúcnosti. "V roku 2011 by som chcel so svojou kapelou určite zvýšiť frekvenciu vystúpení. Chceli by sme klásť dôraz na propagáciu albumu Plány a sny, ale súčasne už pripravujeme aj nové skladby. Už teraz pracujeme na vystúpeniach na letných festivaloch a chceli by sme pripraviť aj turné na podporu albumu. Takže dúfam a verím, že rok 2011 bude ešte úspešnejší než rok 2010," uzavrel Mitaľ.

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Martin Straka

Súvisiaci interpreti: Gionno