Fanúšikovská stránka skupiny Radiohead Ateaseweb.com nezvládla nápor priaznivcov, ktorí sa po zverejnení informácií o skorom vydaní nového albumu dožadovali viac informácií. Podľa editora webu Adriaana Pelsa stránku v pondelok 14. februára v priebehu niekoľkých minút navštívili desiatky tisíc fanúšikov. Následkom toho spadla, no v súčasnosti je už plne funkčná.

Kultová britská formácia Radiohead v pondelok oznámila, že nový album The King Of Limbs vydá v digitálnej verzii už v sobotu 19. februára. Nahrávka bude dostupná na stránke www.thekingoflimbs.com za 7 alebo 11 €, v závislosti od zvoleného formátu piesní. Nasledovník nahrávky In Rainbows (2007) vyjde vo fyzickej podobe 9. mája. Balenie bude obsahovať CD, dve desaťpalcové vinylové platne a viacero umeleckých obrázkov.

Priaznivci skupiny združenej okolo frontmana Thoma Yorka, ktorí si za 36 alebo 39 € balíček objednajú, si budú môcť zároveň stiahnuť aj digitálnu podobu albumu. Názov The King Of Limbs sa viaže na viac ako tisícročný dub v anglickom lese Savernake. Ten leží asi 4,8 kilometra od sídla, v ktorom pred pár rokmi Radiohead nahrávali časť piesní In Rainbows. Okrem neho má pätica britských hudobníkov na svojom konte šesť štúdioviek vrátane albumov OK Computer (1997) či Amnesiac (2001).

--
Zdroj: SITA
Foto: Radiohead.com

Súvisiaci interpreti: Radiohead