Mestá Poprad, Prešov, Červeník, Bratislava a Trenčín hlásili počas uplynulej koncertnej šnúry skupín Horkýže Slíže a Polemic vypredané. Šnúra Topfest tour opäť po roku prilákala takmer 15 000 fanúšikov, ktorí videli pravú koncertnú show dvoch najdivokejších slovenských skupín. Spolu so sumárom turné prinášame aj exkluzívny fotoreport a videá z bratislavských Pasienkov, kde sa kapely predstavili v piatok 25. februára.

Spolu s nimi sa v piatich slovenských mestách predstavila aj nitrianska skupina Borra, na koncerte v Brezne bola hosťom turné prešovská Chiki Liki Tu-a. Mimochodom práve breznianska hokejová hala ostala jedinou nedobytou baštou tohto turné.

Spevák Kuko z Horkýže Slíže to však považuje za výzvu: "Máme o to väčší dôvod vrátiť sa tam aj nabudúce. Tú halu musíme rozbiť!"

Vypredanú športovú halu už dávno nezažila slovenská skupina v Bratislave – "Slížom" a Polemicu sa to v piatok podarilo a koncert pred plnými Pasienkami si aj patrične užili. "Pred nejakým časom som tu bol na jednom koncerte a hovoril som si, že by bolo fajn raz mať takto plnú túto halu aj na našom koncerte... A dnes som sa dočkal – nenormálne dobre sa mi hralo a myslím, že aj ostatným chalanom," zhodnotil v piatok po bratislavskom koncerte gitarista Mário.



Finále úspešnej šnúry bolo už niekoľko týždňov vopred jasné. Na koncert v Trenčíne sa totiž lístky míňali najrýchlejšie na Slovensku. Kapely tak v sobotu turné zakončili opäť vo veľkom štýle. Takmer štyri a pol hodiny trvajúci rockovo-ska-punkový večer, počas ktorého sa pravidelne ozýval aj "rap", ukončil ďalšiu úspešnú "zahrievaciu" šnúru pred letným festivalom Topfest, na ktorom sa tento rok predstavia obaja headlineri turné.

Už tento týždeň však Horkýže slíže pokračujú na turné v Čechách, kde 4. marca začínajú české turné v Karlových Varoch a po 26-tich koncertoch skončia až 30. apríla v Strakoniciach.


Horkýže Slíže - Shanghai Cola - 25.2.2011, ŠH Pasienky, Bratislava


Polemic - Komplikovaná - 25.2.2011, ŠH Pasienky, Bratislava

--
Text: PR
Foto a video: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, Polemic