Česká kapela Čechomor absolvuje v marci a začiatkom apríla turné po Austrálii a Novom Zélande. Celkovo pôjde o šesť koncertov, z ktorých štyri sa uskutočnia priamo na austrálskom kontinente, jeden na Tasmánii a jeden na Novom Zélande. Skupiny odlieta na turné 7. marca a naspäť do Európy sa vráti 4. apríla.

"Na podnet našich krajanov žijúcich v Austrálii sme sa rozhodli pomôcť s organizáciou turné, zaistili sme sponzorov a Čechomoru sa myšlienka natoľko zapáčila, že už nič nemohlo zabrániť tomu ju uskutočniť a začať prípravy," uviedla Leona Schubertová zo spoločnosti Melvinston, ktorá turné spoluorganizuje.

Turné sa začne 11. marca v City Recital Hall Angel Place v Sydney. Odtiaľ sa kapela presunie do Adelaide, kde sa predstaví 15. marca, o štyri dni neskôr vystúpi v Melbourne.

"Chceme našim krajanom predstaviť tradičné české piesne v novom a zaujímavejšom podaní a dúfame vo vrelé prijatie nášho repertoáru a celej kapely," vyhlásil huslista a spevák Karel Holas. Ďalší koncert sa uskutoční 24. marca v Aucklande na Novom Zélande, pričom výťažok z tohto podujatia pôjde na pomoc ľuďom, ktorých postihlo nedávne zemetrasenie v meste Christchurch. Z Nového Zélandu sa členovia skupiny vrátia do Austrálie, kde sa 26. marca predstavia v Brisbane.

Turné uzavrie koncert v Launcestone na ostrove Tasmánia, ktorý sa uskutoční 1. apríla. "Pobyt na ostrove využijeme taktiež na rekreáciu, na získanie ďalšej inšpirácie a načerpanie nových síl pre dokončenie pripravovaného albumu," dodal gitarista a spevák František Černý. K turné zároveň vznikla aj samostatná webstránka Czechomor-australian-tour.com.

Agentúru SITA informovala PR manažérka kapely Čechomor Martina Viskupová.

--
Zdroj: SITA
Foto: Rafal Nowakowski - Cechomor.cz

Súvisiaci interpreti: Čechomor