Ťaženie singla She Said z tvorivej dielne hudobného projektu Paul Project, za ktorým stojí spevák a skladateľ Pavol Petrik, sa z rádiového éteru presunulo aj na internet. Stalo sa tak vďaka videoklipu, pod ktorým je podpísaný Martin Mitka. Pri spracovaní témy do vizuálnej podoby nechal Pavol talentovanému režisérovi a scenáristovi voľnú ruku, ten ho poňal skôr ako fanúšikovské video. Z viacerých návrhov si hudobník napokon vybral zostavu videí s čokoládovou kráskou.

"Pred pár rokmi som v Paríži prežil krátky románik s babou, ktorá sa podobá na ženu z videa. V prvom momente ma napadlo, či to nie je ona, čo by bola obrovská náhoda. Keďže sa mi páči práve tento typ žien, okamžite som povedal Martinovmu vizuálu 'áno'. Vždy som si myslel, že She Said je horúca tanečná skladba, ale teplo sa v žilách rozlievalo až pri strihaní videa," vysvetlil.

Martin Mitka, známy vďaka spolupráci s Mirom Jarošom (Čierny dážď), či Kristínou (Pri oltári), sa teda v prípade videa She Said doslova "trafil do čierneho". "Ponúkli sme mu, aby si vypočul skladbu a pokiaľ ho zaujme, nech pripraví scenár videa. Po viacerých konzultáciách sme sa prepracovali k výslednému vizuálu, kde sme ako hlavnú dejovú líniu nechali príbeh dvoch ľudí, ktorí sa síce rozišli, ale stále na seba myslia,“ uviedol hudobník, ktorý sa z rodných Košíc nedávno presťahoval do Bratislavy.


Paul Project - She Said

Skladba She Said je produktom "rodinnej firmy", pretože autorom textu je spevákov starší brat Roman. "Priznám sa, nepýtal som sa brata, či sa nechal inšpirovať niekým konkrétnym. Predpokladám však, že všetci sme zažili situáciu, kedy nám prestal fungovať vzťah a jeden z partnerov oznámil rozchod. V texte sa nájdu určite viacerí, a teda aj ja," priznal Petrik.

"Fanúšikovským" klipom sa však kreatívne formovanie úspešného singla nekončí. Petrik totiž nevylučuje ani možnosť natočiť regulárny klip, čím by sa mohol naplniť aj medzinárodný potenciál skladby. "Internet je silné médium a v niektorých prípadoch priamo konkuruje televíziám. Momentálne je našou prioritou dostať skladbu medzi ľudí, čo si myslím, že sa nám pomerne úspešne darí. Na druhej strane, pokiaľ niekto príde s dobrou ponukou na klip, spolupráci sa brániť nebudeme. Nápad však musí byť kvalitatívne lepší, ako je video Martina Miťku," poznamenal dvadsaťdeväťročný spevák.

Pavol Petrik je pritom otvorený aj hudobným re-interpretáciám singla. Zverejnil výzvu pre DJov, aby ďalej pracovali so skladbou prostredníctvom remixov. "Cez sociálne siete sme oslovili mladých remixerov, aby sa skúsili so skladbou pohrať. K dispozícii dostanú všetky stopy a necháme im voľnú ruku, aby sa každý prejavil, ako to cíti. Špeciálne by nás potešilo, keby sa do tohto projektu zapojili aj mladé baby so vzťahom k elektronickej hudbe. Text je viacmenej jasný a nás by zaujímalo práve ich hudobné cítenie vychádzajúce z kontextu príbehu," povedal Petrik.

Značka Paul Project začala fungovať v roku 2010. Debutový singel Love Is Gone zaujal v rádiách, na tanečnej scéne v Prahe či Anglicku a jeho úspech podčiarkol počet zobrazení na Youtube.com (takmer 20 tisíc). Minimálne rovnaký potenciál má aj She Said, v súčasnosti jedna z najhranejších slovenských a českých skladieb v domácom éteri. "Naším zámerom bolo, aby slovenská tvorba mala svetové parametre, čo sa nám pri Love Is Gone podarilo. So She Said nechceme osloviť iba tanečnú scénu, ale tiež sme pracovali s hudobnými štruktúrami charakteristickými pre hip-hop. Keď sme s Markom dolaďovali veci v štúdiu, rozhodli sme sa nakoniec pre pomalšiu vec s tým, že výsledná verzia je vhodná na remixy," dodal hudobník, ktorý je zároveň lídrom projektu Pavol Petrik & Band.


Paul Project - Love Is Gone

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó a hudobník Pavol Petrik.

--
Foto: Ján Varchola

Súvisiaci interpreti: Paul Project