Festival Žákovic Open vstupuje do ďalšej dekády svojho pôsobenia s najzvučnejšími menami z českej a slovenskej hudobnej scény. Trenčianske Bohuslavice sa 22. a 23. júla budú triasť do rytmov reggae, hip-hopu, rocku, punku, "stíhačkového" popu, či "pudingovej" elektroniky. Jedným z ťahákov jedenásteho ročníka bude koncert rockovej ikony z Čiech - Davida Kollera. Vystúpi aj MIG 21, United Flavour, Billy Barman, AMO, Longital, PPE, Zóna A a ďalšie hviezdy i objavy domácej scény.

David Koller hral na festivale už v roku 2008 a jeho vystúpenie vtedy zaznamenalo obrovský úspech. Tentokrát príde bývalý spevák a bubeník skupiny Lucie predstaviť svoj najnovší album Teď a tady, ktorý vydal v roku 2010. Svoj najnovší sólový počin označil za "temný, občas vtipný a ťažký.

Na albume pracoval trištvrte roka, niekedy takmer 14 hodín denne. Medzi hosťami na albume sú aj známi slovenskí hudobníci - bubeník Martin Valihora a gitarista Michal Bugala. Na albume Teď a tady sa nachádza 9 piesní, medzi nimi songy ako Začnu s tebou, Prázdný místa, či Zhasněte lampiony. Pilotným songom albumu je pieseň Ty a já. Ku skladbe vznikol aj videoklip, ktorý sa podľa Kollera natáčal v rovnakom štúdiu ako filmový trhák Avatar.


David Koller - Ty a já

Päťdesiatročný spevák dnes už patrí medzi jedných z najuznávanejších hudobníkov česko-slovenskej hudobnej scény. Potvrdzuje to aj titul Najlepší spevák roka 2010, ktorý získal v rámci nedávneho odovzdávania cien Anděl. Koller s súčasnosti vystupuje s kapelou Kollerband, ktorú tvorí gitarista Michal Pelant, basgitarista Marek Minárik a klávesáko Michal Nejtek. V tejto zostave pravdepodobne odohrajú aj koncerty v rámci aprílovej David Koller Tour 2011 po slovenských mestách.

Na Žákovic Open okrem Kollera počas dvoch dní zahrajú aj interpreti ako Billy Barman, United Flavour, AMO, Longital, Puding Pani Elvisovej, Zóna A, Andrej Šeban, Vrbovskí Víťazi, či skupina The Lovely Pimps, ktorá len nedávno nahrala svoj debutový album Faces on the Walls. Organizátori budú postupne odhaľovať mená ďalších účinkujúcich.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová z tímu festivalu Žákovic Open. Bližšie informácie hľadajte na oficiálnych stránkach podujatia www.zakovicopen.sk a www.facebook.com/zakovicopen.