Členovia americkej post-punkovej kapely The Strokes začnú pracovať na svojom novom albume v apríli, iba mesiac po vydaní štvrtej štúdiovky Angles. V rozhovore pre londýnske rádio Xfm to potvrdil basgitarista skupiny Nikolai Fraiture.

"Nedávno sme sa rozprávali o tom, kedy sa znova stretneme a začneme pracovať na ďalšom albume. Malo by to byť čoskoro - približne v polovici apríla," uviedol Fraiture pre Xfm.co.uk. Potvrdil tak slová frontmana Juliana Casablancasa, ktorý nedávno vyhlásil, že kapela začne pracovať na novom materiáli "hneď ako to bude možné".

The Strokes debutovali na svetovej hudobnej scéne albumom Is This It (2001). Podľa prestížneho hudobného magazínu NME je tento album vôbec najlepšou nahrávkou ostatnej dekády.

V roku 2003 naň skupina nadviazala albumom Room on Fire a neskôr pridali do diskografie nahrávku First Impressions of Earth (2006). Následne sa kapela, ktorú okrem Casablancasa a Fraiturea tvoria Nick Valensi, Albert Hammond, Jr. a Fabrizio Moretti, odmlčala a na takmer štyri roky sa vytratila zo scény. Prvým singlom z novinky Angles je skladba Under Cover of Darkness.


The Strokes - Under Cover of Darkness

Informácie pochádzajú z webstránky NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/thestrokes

Súvisiaci interpreti: The Strokes