Český spevák David Koller sa už na párty veľmi necíti, najmä ak má každý večer odohrať koncert v inom meste. Časovo náročný program ho čaká v polovici apríla v rámci blížiaceho sa slovenského miniturné David Koller Tour 2011, ktoré štartuje už dnes (8.4.) v Košiciach. 50-ročný hudobník v rámci tejto šnúry navštívi päť slovenských miest, z toho štyri koncerty odohrá počas štyroch dní po sebe.

Druhý koncert je totiž naplánovaný na 15. apríla v Banskej Bystrici, hneď 16. apríla nasleduje Žilina, 17. apríla Trenčín a napokon 18. apríla Bratislava. "Keď sa hrá denne, tak žúrky nie sú," povedal v rozhovore pre agentúru SITA spevák, ktorý sa radšej poriadne vyspí. Okrem toho sa pred každým vystúpením rozospievava špeciálnou Tugendliebovou metódou, ktorej autorom je uznávaný hlasový pedagóg z Bratislavy František Tugendlieb.

"Je to cvičenie cez falzet a naspäť. Myslím, že je to úplne geniálne," pochvaľuje si muzikant, ktorý podľa vlastných slov berie koncertovanie vážne. V rámci dvojhodinovej šou predstaví Koller osvedčené hity aj skladby z novinky Teď a tady (2010). Nový program si ako prví mali možnosť vychutnať diváci v českom Děčíne koncom marca. Hudobník sa priznal, že mal najprv veľké obavy. "Báli sme sa, ako budú reagovať diváci. Myslím však, že to celkom gradovalo," uviedol spevák.

"Veľký repertoár sme nehrali už štyri roky, zmenili sme štýl," prezradil bývalý člen skupiny Lucie a líder zoskupenia Kollerband. Výber skladieb mal pritom s kapelou vymyslený za pol hodinku. "Nechceli sme robiť nejaké pseudoplaylisty komerčných rádií a kopírovať nejaké žánre. Som rád, že sa môžeme niekam posunúť, a keď to tí ľudia pochopia, tak budeme radi," uzavrel hudobník, ktorý sa okrem aktuálneho turné predstaví na Slovensku aj v lete na festivale Žákovic Open 2011.


David Koller - Ty a já

Termíny a miesta koncertov David Koller Tour 2011:

8. apríla - Jumbo Centrum, Košice
15. apríla - ŠH Dukla, Banská Bystrica
16. apríla - Hotel Holiday Inn, Žilina + Talkshow
17. apríla - Piano Club, Trenčín + Talkshow
18. apríla - Majestic Music Club, Bratislava + Talkshow

--
Zdroj: SITA
Foto: Ondřej Pýcha - Davidkoller.cz