V týchto dňoch vychádza debutový album skupiny The Lovely Pimps s názvom Faces on the Walls. Originálne CD bude vlastniť len 500 fanúšikov skupiny, nahrávka totiž vychádza v limitovanom náklade.

Pri nahrávaní albumu v štúdiu Fame im pomáhal slovenský hudobník Tomáš Sloboda, trubkár Samko Šimek, huslista Jano Kružliak, trombonista a člen Swing Society Orchestra Jozef Chorvát, najznámejší slovenský hráč na fúkaciu harmoniku Erich Boboš Procházka a perkusionista Teo Heriban.

Skupina vznikla v septembri 2009 po tom, čo na neurčitú dobu ukončila svoje pôsobenie na scéne bratislavská kapela Cliché. Aktuálnu zostavu tvoria dvaja bývalí členovia Cliché - Filip "Siro" Goldberger (spev, gitara) a Jakub Tvrdík (klávesy) - a ďalší traja "pimpovia" Milan Koyš (basgitara) a Marek Žilinec (bicie) a Martin Gálik (elektrická gitara).

The Lovely Pimps ešte pred odohratím prvého koncertu zaujali neobvyklým retro soundom na štýl Johnnyho Casha so silným, miestami až Elvisovským vokálom. Ich skladby ako Feel Live či Faces on the Walls si okamžite našli svojich fanúšikov na Myspace a zaujali aj moderátorov Rádia_FM, ktoré kapelu vlani prezentovalo aj na odovzdávaní cien Radio_Head Awards odvysielaním krátkeho videoprofilu.

Premiérový koncert odohrali "rozkošní pasáci" 11. marca 2010 v bratislavskom Kafe Scherz, neskôr sa predstavili napríklad aj na festivaloch Žákovic Open a Grape. Album Faces on the Walls vznikol počas letných mesiacov pod koproducentským dozorom Tomáša Slobodu. Skladby boli nahrávané v zostave Siro, Jakub Tvrdík, Matúš Ulický a Milan Koyš. Bubeníka Matúša Ulického neskôr nahradil Marek Žilinec na bicie a ku kapele sa pridal gitarista Martin Gálik.

Najbližší koncert kapela odohrá 16. apríla v bratislavskom klube Randal, špeciálnym hosťom bude kapela The Swan Bride, ktorá sa práve vrátila z úspešného balkánskeho turné.

Debutové CD skupiny The Lovely Pimps je možné zakúpiť webe Wagonrecords.com a na pultoch predajní ArtForum, Dr. Horák a čoskoro aj v Hudobninách Závodský. Ukážky si môžete vypočuť na Myspace.com/thelovelypimpslive.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Stempel z vydavateľstva Wagon Records.