Kapely The Plastic People of the Universe a Kosa z nosa sa už budúci štvrtok, 28. apríla, predstavia v petržalskom Klube Za zrkadlom. Český underground si pritom tento rok pripomína hneď dve výročia – v januári uplynulo 10 rokov od úmrtia Mejlu Hlavsu a v marci by tento výnimočný človek oslávil svoje nedožité šesťdesiatiny.

Bratislavský koncert bude preto aj spomienkou na jedného zo zakladajúcich členov prvej zo spomínaných skupín. O podporu sa postará slovenská rarita Kosa z nosa, ktorá sa stala legendárnou najmä vďaka unikátnemu prístupu ku koncertovaniu. The Plastic People of the Universe je legendárna pražská undergroundová skupina, ktorá patrila medzi hlavných predstaviteľov česko-slovenského undergroundového hnutia v období totality medzi rokmi 1968 až 1989.

Táto avantgardná skupina sa ocitala spočiatku nedobrovoľne v opozícii proti komunistickému režimu v Česko-Slovensku a vzhľadom k svojmu nekonformnému vystupovaniu často zažívala perzekúcie a väznenie. Koncert v petržalskom Klube Za zrkadlom sa začne 28. apríla o 20:00. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal za cenu 6 €.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matúš Kaža z KZP.