Barbadoská speváčka Rihanna dobyla americký singlový rebríček Billboard Hot 100 už s desiatym hitom kariéry. Tentoraz sa na čelo dostala so skladbou S&M, ktorá pochádza z jej posledného štúdiového albumu Loud (2010). Predtým triumfovala s pesničkami SOS, Umbrella, Take a Bow, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In the World), What's My Name?, Live Your Life a Love the Way You Lie.

Rihanna dokázala dostať 10 piesní na vrchol rebríčka za necelých päť rokov, čo sa ešte nepodarilo žiadnej speváčke. Rekord držala doteraz Mariah Carey, ktorej sa to podarilo za päť rokov a štyri mesiace, v rozmedzí rokov 1990 až 1995. V histórii rebríčka Billboard Hot 100 sa iba dvom interpretom podarilo dosiahnuť prvé miesto s 10 hitmi za kratší čas ako Rihanne.

Skupina The Supremes na to potrebovala dva roky a osem mesiacov a legendárnym The Beatles na to stačil dokonca len jeden rok a osem mesiacov. Za zmienku stojí, že Rihanna vo februári oslávila 23. narodeniny a tak má šancu na scéne dosiahnuť ešte omnoho viac.

Z jednotky na druhú priečku klesla dvojica Katy Perry a Kanye West so singlom E.T. Na trojke je rovnako ako v predchádzajúcom vydaní rebríčka skupina Black Eyed Peas so skladbou Just Can't Get Enough. Zo šestky na štvrtú priečku sa posunuli Jeremih a 50 Cent so singlom Down On Me. Prvú päťku uzatvára Cee Lo Green s hitom Fuck You. Z noviniek sa do Top 10, konkrétne na desiatu priečku dostala excentrická speváčka Lady Gaga so singlom Judas, ktorý jej fanúšikovia nájdu na pripravovanom albumu Born This Way.

Americký singlový rebríček Billboard Hot 100 (11. apríla - 17. apríla 2011):
01. Rihanna - S&M
02. Katy Perry featuring Kanye West - E.T.
03. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
04. Jeremih featuring 50 Cent - Down On Me
05. Cee Lo Green - Fuck You
06. Adele - Rolling In The Deep
07. Chris Brown featuring Busta Rhymes a Lil Wayne - Look At Me Now
08. Jennifer Lopez featuring Pitbull - On the Floor
09. Britney Spears - Till The World Ends
10. Lady Gaga - Judas

--
Zdroj: SITA
Foto: Rihannanow.com