Škótska hudobníčka Annie Lennox vraj už zrejme nikdy nepôjde na koncertné turné. Bývalá členka dua Eurythmics, ktorá vlani v decembri vydala svoj piaty štúdiový a prvý vianočný album s názvom A Christmas Cornucopia, má podľa vlastných slov pocit, že jej chrbát a pravá noha nie sú na turné už dosť silné.

"Pochybujem o tom, že by som ešte niekedy išla na turné, pretože ma to, úprimne, psychicky aj fyzicky vyčerpáva," napísala štvornásobná držiteľka hudobnej ceny Grammy na svojom blogu na oficiálnej webovej stránke Annielennox.com s tým, že jej chrbát a ľavá noha sú na tom dosť zle.

Päťdesiatšesťročná Annie Lennox sa preslávila v osemdesiatych rokoch 20. storočia ako členka dua Eurythmics, ktoré založila s Davidom Stewartom.

Medzi ich najznámejšie piesne patria Love Is A Stranger, Sweet Dreams (Are Made of This), Who´s That Girl? a There Must Be an Angel (Playing with My Heart). V roku 1992 vydala svoj debutový sólový album Diva, z ktorého vzišli napríklad single Why, Walking on Broken Glass či Little Bird.

V roku 1995 nasledovala štúdiovka Medusa s hitmi No More I Love You's alebo A Whiter Shade of Pale. V roku 1998 obnovila so Stewartom činnosť Eurythmics a v roku 1999 vydali deviaty a zatiaľ posledný spoločný štúdiový album Peace. Neskôr vyšli jej sólové albumy Bare (2003), Songs of Mass Destruction (2007), A Christmas Cornucopia (2010) a výberovka The Annie Lennox Collection (2009). Osemnásobná držiteľka BRIT Awards má na svojom konte aj Zlatý glóbus a Oscara z roku 2004 za pieseň Into the West zo soundtracku snímky Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003) ocenenej spolu jedenástimi cenami americkej Akadémie filmových umení a vied. Známa je tiež ako politická a sociálna aktivistka, najmä v oblasti boja proti HIV.

--
Zdroj: SITA
Foto: Annielennox.com