V lokalite Schwarzlsee neďaleko rakúskeho mesta Graz sa od 3. júna do 5. augusta uskutoční festival See Rock, ktorý ponúkne hudobné vystúpenia svetových popových a rockových hviezd. Na podujatí v rôznych termínoch vystúpia Roxette, Joe Cocker, Shakira, Sting so symfonickým orchestrom, Zucchero, The Eagles, James Blunt, Sunrise Avenue, Bryan Adams, Wir sind Helden a Culcha Candela. Areál festivalu je od Bratislavy vzdialený približne 250 kilometrov. Vstupenky na jednotlivé koncerty sú na Slovensku v predpredaji v sieti Eventim.

Hneď prvý koncert festivalu ponúkne dve lákavé vystúpenia za cenu jedného podujatia. Roxette a Joe Cocker vystúpia na jednom pódiu pri Schwarzlsee 3. júna. Obaja interpreti sa už čoskoro predstavia aj na Slovensku, Roxette 6. júna v Košiciach a Joe Cocker 31. mája v Bratislave.

Cena najlacnejších vstupeniek na hviezdny dvojkoncert v rámci See Rocku je 50,50 eura (státie) a 70,50 eura (sedenie). Duo Marie Fredriksson a Per Gessle ukryté za značkou Roxette je po skupine ABBA druhým najúspešnejším hudobným zoskupením zo Švédska. Na konte majú viac ako 60 miliónov celosvetovo predaných nosičov a desiatky hitov ako Joyride, This Must Have Been Love, Crash, Boom, Bang, Dangerous, Listen To Your Heart.

Joe Cocker patrí k legendám populárnej hudby od čias slávneho vystúpenia na festivale Woodstock v roku 1969. Pre obrovské množstvo fanúšikov ho vtedy museli spolu s kapelou The Grease Band priviezť k pódiu vrtuľníkom. Charakteristický chrapľavý hlas a mnohé slávne cover verzie (najmä od Beatles) z neho spravili žijúcu ikonu. Joe Cocker je držiteľ ceny Grammy a podľa magazínu Rolling Stone patrí do prvej stovky najlepších spevákov súčasnosti.

O týždeň neskôr (10.6.) sa pri Grazi ukáže kolumbijská kráska Shakira. Najlacnejšie lístky na interpretku hitov Whenever, Wherever, Underneath Your Clothes, Hips Don't Lie alebo Waka Waka (This Time for Africa) stoja v Eventime 60,50 eura. Deň po Shakire bude areál patriť Stingovi a symfonickému orchestru. Britský hudobník na koncerte naplánovanom na 11. júna predstaví svoj ostatný album Symphonicities (2010). Sting s tým istým programom vystúpi aj v Bratislave a to 29. júna. Vystúpenie v slovenskej metropole je takmer vypredané.

V piatok 17. júna sa v lokalite Schwarzlsee predstaví taliansky spevák Zucchero. O týždeň neskôr (24.6.) zažije Rakúsko koncert legendárnej americkej skupiny The Eagles. Autori slávnej piesne i albumu Hotel California (1976) sa naposledy prezentovali comebackovou štúdiovkou Long Road out of Eden (2007), no na ich vystúpení zaznejú najmä staršie piesne. Vstupenky na tento koncert stoja v predpredaji v cene od 50,50 eur.

Súčasný pop rock prinesú do Rakúska spevák James Blunt a fínska kapela Sunrise Avenue, dvojkoncert na See Rocku sa uskutoční 6. júla. Na druhý deň bude pódium patriť nestarnúcemu kanadskému muzikantovi Bryanovi Adamsovi. Koncertný program podujatia ukončia o mesiac neskôr, konkrétne 5. augusta, na spoločnom vystúpení nemecké zoskupenia Wir sind Helden a Culcha Candela.

Harmonogram rakúskeho See Rock Festivalu:
(rekreačné stredisko Schwarzlsee pri Grazi)

03.06. Roxette a Joe Cocker
10.06. Shakira
11.06. Sting so symfonickým orchestrom
17.06. Zucchero
25.06. The Eagles
06.07. James Blunt a Sunrise Avenue
07.07. Bryan Adams
05.08. Wir sind Helden a Culcha Candela

Všetky podujatia sú na Slovensku dostupné exkluzívne v sieti Eventim. Kompletnú ponuku rakúskych festivalov a koncertov nájdete na webstránke www.skalarmusic.at.

Agentúru SITA informoval Tomáš Holetz zo Skalar Entertainment GmbH.

--
Zdroj: SITA
Foto: Roxette.se