Na štvrtom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 26. až 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, bude mať svoje zastúpenie aj český hip-hop - predstaví sa skupina Prago Union a raper Oliver Lowe. Už skôr boli potvrdené mená, ktoré sú pojmami na reggae a dancehall scéne - Gentleman, Perfect, Lady Chann, Lutan Fyah či Kya Bamba.

Skupinu Prago Union tvoria v súčasnosti raper Kato, ktorý sa preslávil ako člen formácie Chaozz, a DJ Maro. Na svojom konte majú zatiaľ dva štúdiové albumy - HDP (2005) a Dezorient Express (2010). Skupina vlani získala cenu Anděl v kategórii Hip Hop & RnB za najlepší album roka.

Na Uprisingu sa Prago Union predstavia spolu s kapelou v zložení bicie, gitara, basgitara, saxofón a flauta.

Oliver Lowe vydal v roku 2010 album Peníze nebo život, na ktorom hosťovali napríklad Vec, Idea, Rest alebo DJ Opia. Nahrávka mala pozitívne ohlasy u kritikov, ktorí ju prirovnávali práve k tvorbe Prago Union. Na festivale vystúpi Oliver Lowe taktiež aj s niektorými hosťujúcimi interpretmi z jeho albumu.

Zoznam potvrdených účinkujúcich 4. ročníka Uprising Reggae festivalu (26. - 27. augusta 2011):
Gentleman, Perfect, Lady Chann, Lutan Fyah, Kya Bamba, Mungo’s Hifi, Eastwest Rockers, Tribuman, Prago Union, Oliver Lowe

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal za 21 eur.


Prago Union - Myšlenkovej pochod


Oliver Lowe - Wack MCs (feat. Rest, Vec & DJ Alyaz)

Agentúru SITA informovala PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.

--
Zdroj: SITA
Foto: Pragounion.cz