Križovatka medzi mestami Nitra, Topoľčany, Piešťany, Hlohovec - obec Veľké Ripňany bude už po piaty raz hostiť festival Ripfest. Počas druhej prázdninovej soboty sa tu predstaví Gladiator, Katarína Knechtová, Hex, Konflikt, Alone či Ivan Mládek so svojím Banjo Band.

Na jednodňovom Rip Feste sa v minulosti predstavili Zuzana Smatanová, Gladiator a Desmod. "Vyzerá to tak, že bez Rip Festu si už naša skupina ani leto nevie predstaviť, všetci pracujeme na tom, aby bol tento festival rok, čo rok lepší a už teraz sa tešíme na zostavu, ktorú sa nám podarilo dať dokopy. Až na Ivana Mládka sú to všetko kamaráti, s ktorými sa celé leto míňame na množstve festivalov, uvidíme ako sa im bude páčiť takpovediac u nás," uviedol jeden z organizátorov a zároveň manažér skupiny Gladiator, ktorá je hostiteľom festivalu, Dušan Hladký.

Headlinerom tohto ročníka bude interpret v súčasnosti už kultových skladieb Jožin z bažin, Dáša Nováková či Prachovské skály - český hráč na bendžo, spevák a bavič Ivan Mládek. Skupina Gladiator pre tento rok oslovila aj Katarínu Knechtovú a skupiny Hex, Konflikt, Alone, Borra, Zoči Voči, The Panic, Tryamera a dosiaľ neznámeho víťaza súťaže Rock Me Fest 2011.

Už zabehnutou šúčasťou festivalu sú aj atrakcie pre najmenších návštevníkov festivalu, ktorí majú do 10 rokov v sprievode dospelej osoby vstup zdarma. Vstupenky je možné zakúpiť v predpredajovej sieti Ticketporal za cenu 7 €, na mieste bude vstupenka stáť 9 €.

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografie poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Rip Fest 2011.