Outlook je najväčší európsky festival bass music a soundsystemovej kultúry. Dub, Dubstep, Dancehall, Drum & Bass, Grime, Garage, Electronica a Bass Music v podaní svetovej producentskej a DJ špičky sa odohrá 1. až 4. septembra na pevnosti Fort Punta Christo v Pule v Chorvátsku.

Opustená pevnosť z 19-teho storočia - cez deň party na pláži a lodiach, ktoré počas svojej plavby prezentujú najdôležitejšie elektronické hudobné vydavateľstvá a v noci svet soundsystémov a hradných zákutí. Pri tejto príležitosti sa 17. júna uskutoční v bratislavskom Subclube warm-up párty, kde predstaví svoju grime a dubstep produkciu ázijský producent a DJ žijúci v Londýne - Sukh Knight, člen popredného britského vydavateľstva True Tiger, ktoré má na svojom konte kompiláciu Eye Of The Tiger, za ktorú vyhrala BBC Double Award.

Rakúsku scénu zastúpi veterán Plak mixujúci tracky špičkového hip-hopu, trip-hopu, ambientu, detroit techna, drum & bassu či 2step/garage. Posledným zahraničným hosťom je veľmi aktívny český producent a DJ pôsobiaci pod značkou Mustakillah Sound - Yukimura. Spoluzakladateľ dubového labelu United Forces of Dub stojaci za projektom Killah Dub, ktorý nedávno v spolupráci s Ghetto Priestom, Rebelom MC a Adrianom Sherwoodom predstavil na novej značke Defragmented. Domácu scénu zastúpia Siba a Ronin z MidnightDubs spolu s DJ Simple Sample (Ssample) v špeciálnom dubovo-dubstepovom-rootstep sete a vj StiX.

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografie poskytol Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise.