Americká skupina Red Hot Chili Peppers pomenovala svoj nový štúdiový album a zároveň zverejnila dátum jeho vydania. Nahrávka s názvom I'm With You sa na trh v Spojených štátoch amerických dostane v utorok 30. augusta, v Európe by sa mala začať predávať ešte o deň skôr. Na oficiálnej stránke Redhotchilipeppers.com kapela taktiež potvrdila už dlhšie známy fakt, že producentsky sa pod album podpísal renomovaný Rick Rubin, ktorý s Red Hot Chili Peppers v tomto smere spolupracuje už 20 rokov.

Na novinke sa formácia z Kalifornie po prvý raz predstaví v pozmenenej zostave s novým gitaristom Joshom Klinghofferom. Ten nahradil Johna Fruscianteho, ktorý kapelu opustil koncom roka 2009. Red Hot Chili Peppers aktuálne pôsobia v zostave: Anthony Kiedis (spev), Chad Smith (bicie nástroje), Josh Klinghoffer (gitara) a Michael "Flea" Balzary (basgitara).

V poradí desiatu štúdiovú nahrávku skupina predstaví na svetovom turné, ktoré tento rok odštartuje vystúpeniami v Južnej Amerike, Austrálii a Ázii. Okrem samostatných koncertov sa predstavia aj na veľkých festivaloch ako Summer Sonic Festival (Japonsko) či Rock in Rio (Brazília). Na rok 2012 majú naplánované vystúpenia v Severnej Amerike a v Európe.

Red Hot Chili Peppers predali na celom svete už viac ako 55 miliónov nahrávok a získala šesť cien Grammy. Na konte majú deväť štúdiových nahrávok, z ostatnej štúdiovky Stadium Arcadium (2006) vyšla pätica singlov - Dani California, Tell Me Baby, Snow (Hey Oh), Desecration Smile a Hump de Bump. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away či Can't Stop.

--
Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/ChiliPeppers