Skupina Inekafe minulý týždeň vypustila do rádií svoj nový singel Ani minútu. Novinka s nádychom ska predznamenáva v poradí šiesty štúdiový album skupiny s názvom Právo na šťastie, ktorý vyjde na jeseň tohto roku. Podľa manažéra skupiny Romana Fecka je album v predfinálnej fáze a je hotový na približne na 70%. Album, ktorého názov je štandardne odvodený od jednej zo skladieb, bude prvou dlhohrajúcou štúdiovou nahrávkou po ôsmych rokoch od vydania zatiaľ posledného albumu Bez udania dôvodu (2003).

Album Právo na štastie bude na trh uvedený v klasickej a limitovanej verzii. Klasické CD s plastovým obalom bude obsahovať 13 skladieb. Limitovaná verzia albumu vyjde vo forme digipacku s rozšíreným bookletom s extra informáciami o albume a pesničkách pre zberateľov a skalných fanúšikov.

Limitovaná edícia ponúkne aj jednu skladbu navyše. Okrem vlastných skladieb Inekafe sa na nahrávke objaví aj coververzia piesne Keď sa všetci zjednotíme od slovenskej punkovej legendy Zóna A. Zatiaľ nie je známe, či je bonusovou skladbou na digipackovej verzii albumu tento cover alebo niektorá z ostatných skladieb. Ich zoznam kapela zverejnila v abecednom poradí, na konečné poradie skladieb na albume si fanúšikovia budú musieť počkať.

Zoznam skladieb albumu Inekafe - Právo na šťastie:

1. 90%
2. Ani minútu
3. Čo ak nie?
4. Figúrka
5. Karanténa
6. Keď sa všetci zjednotíme (cover Zóna A)
7. Keď sa všetko (k)rúti
8. Končím
9. Koridor do raja
10. Paralyzovaný
11. Petra po rokoch
12. Právo na šťastie
13. Špinavé objatie
14. Veľkou palicou IV


Inekafe - Ani minútu

Predobjednávky nového albumu v oboch verziách boli na www.inekafe.sk/shop spustené minulý týždeň hneď po vypustení nového singla Ani minútu. Za prvé tri dni si album objednalo vyše 1500 ľudí. "Kafeshop", ktorý je oficiálnym a najväčším predajným miestom hudby a merchandise skupiny Inekafe, bude až do vydania nahrávky jediným miestom, kde sa dá album predobjednať a aj po samotnom uvedení albumu na trh ponúkne zvýhodnenú cenu vrátane poštovného a balného.

Digipack verziu pre zberateľov a najvernejších fanúšikov je možné objednať len počas prvých 100 dní od spustenia objednávok. Po uplynutí tejto doby bude digipack verzia stiahnutá z ponuky a do výroby sa zadá presný počet kusov na základe objednávok. "Tým, že bude vyrobených presne toľko kusov digipack verzie, koľko sa objedná, stane sa tento tovar raritou. Ďalšie kusy sa už nebudú vyrábať a do obchodov sa limitovaná verzia nikdy nedostane. Budú ju vlastniť len tí, ktorí si ju stihnú objednať v priebehu prvých 100 dní od spustenia objednávok," upozorňuje manažér skupiny Roman Fecko. Ako dodáva, klasická verzia nového albumu sa bude dať objednávať i po uplynutí 100 dní a na jeseň sa objaví na pultoch hudobných predajní. Presný dátum vydania albumu Právo na šťastie skupina zverejní v priebehu leta.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko, manažér skupiny Inekafe. Viac info na www.inekafe.sk.