OZ Vresk Factory v rámci koncertných večerov NouveauNu.Nights chystá po májových vystúpeniach Trouble Over Tokyo v Košiciach a v Bratislave ďaľšie hudobné maškrty. Po pol roku na Slovensko opäť zavíta islandský multiinštrumentalista Ólafur Arnalds - 29. júna vystúpi v košických Kasárňach a 30. júna v bratislavskom klube Ateliér Babylon (bývalé Divadlo West). Na jeseň k nám po druhý raz zavíta aj Fink, zástupca značky Ninja Tune, ktorý si slovenských fanúšikov podmanil na festivale NouveauNu_FM 2009. Vo štvrtok 16. novembra v Bratislave predstaví nový album Perfect Darkness.

Ólafur Arnalds patrí medzi neprehliadnuteľné talenty Islandu. Jeho hudba poslucháčov unáša do sveta fantázie a emócií, o čom sa vlani v novembri presvedčili aj návštevníci koncertu vo vypredanom Divadle Meteorit.

Mladý hudobník ho považuje za jedno z najvydarenejších koncertov svojho turné, aj preto sa na Slovensko vracia po tak krátkom čase. V Bratislave aj v Košiciach predstaví najmä skladby zo svojho ostatného albumu ...And They Have Escaped The Weight Of Darkness (2010). Arnalds sa pohybuje na pomedzí klasickej hudby, avšak jeho hudobný záber siaha až k indie-popu. Klavír, sláčiky a elektronika sú zárukou nezabudnuteľného hudobného zážitku plného emócií.


Ólafur Arnalds - Hægt, kemur ljósið

Britský pesničkár Fink so svojou kapelou vydáva 13. júna album s názvom Perfect Darkness, na ktorom podľa prvých ukážok a reakcií nadväzuje a rozvíja zvuk z predchádzajúceho albumu Sort Of Revolution (2009). Pohybuje sa na pomedzí bluesu, folku a dubu, všadeprítomná je minimalistická akustická gitara popretkávaná elektronikou. Album produkoval Billy Bush (manžel Shirley Manson), ktorý v minulosti spolupracoval s Garbage, Beckom alebo Alanis Morissette.

Nedočkavci si už teraz môžu stiahnuť titulnú skladbu Perfect Darkness výmenou za e-mail. Fink pre svojích fanúšikov pripravil aj možnosť zakúpiť si balíček, ktorý obsahuje tričko (limitovaná edicia), lístok na koncert, nový album s podpisom všetkých členov kapely a bezplatné stiahnutie digitálnej verzie nového albumu, ktoré vám pristane v mailboxe v deň vydania novinky. To všetko je možné mať za zvýhodnenú cenu na stránke www.finkworld.co.uk/tickets. Bratislavský koncert v Atelieri Babylon bude na sedenie s obmedzenou kapacitou a predpredaj na Slovensku začne 1. júla 2011.


Fink live 2011 (skladba z nového albumu)

Občianske združenie Vresk Factory uviedlo v priebehu roka 2010 v rámci projektu NouveauNu.Nights hudobných interpretov ako Lonely Drifter Karen, Drumlesson Christiana Promera, The Bamboos či DJskú svetovú hviezdu DJ Shadowa.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Miro Lánik z OZ Vresk Factory. Viac na www.vresk.sk a na oficiálnej Facebook stránke.

--
Foto: Finkworld.co.uk