Organizátori Dobrého festivalu, ktorý sa bude konať už tento víkend (2. a 3. júla) v Prešove, v posledných dňoch riešili špeciálne povolenia na prejazd kamiónu hviezdy festivalu, kapely Skunk Anansie, tromi európskymi krajinami. Britskí rockeri na čele s excentrickou speváčkou Skin si kamiónom privezú až 24 ton vlastnej techniky a špeciálneho osvetlenia. V článku nájdete aj kompletný program festivalu s časmi jednotlivých koncertov.

Fanúšikovia si budú môcť vychutnať koncert kultovej britskej kapely v druhý deň festivalu - v nedeľu 3. júla. Keďže Skunk Anansie hrajú pred prešovským festivalom v Rumunsku, bolo potrebné zabezpečiť povolenie na prejazd kamiónu cez Rumunsko, Maďarsko a Slovensko. V mnohých európskych krajinách totiž v lete počas víkendov platí zákaz jazdy pre nákladné autá ťažšie ako 7,5 tony.

"Po množstve telefonátov sa rumunský prejazd podarilo pomerne bezproblémovo zabezpečiť a zistili sme veľmi pozitívnu informáciu, že Maďarsko, ako aj Slovensko majú pre kultúrne podujatia špeciálnu výnimku. Takže nakoniec všetko dobre dopadlo a na Skunk Anansie sa veľmi tešíme," hovorí Miro Tásler, hlavný organizátor festivalu na prešovskej Delni.

Program Dobrého festivalu 2011
(kliknite pre zväčšenie obrázku v novom okne)



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér Dobrého festivalu.