Mladá operná diva Patricia Janečková, známa vďaka víťazstvu v televíznej Talentmanii, v týchto dňoch spolupracuje na svojom debutovom albume s hudobným skladateľom, dirigentom a producentom Oskarom Rózsom a manažérom Matejom Drličkom. Ešte pred vydaním albumu vystúpi so špeciálnym programom na festivale Viva Musica! v Bratislave.

Talentovaná 13-ročná speváčka Patricia Janečková spieva od svojich štyroch rokov a je výnimočným zjavom súčasnej hudobnej scény. Odborná hudobná verejnosť vyzdvihuje predovšetkým jej hudobnú vyzretosť, intonačnú čistotu a kultivovanosť hlasu. Širšiemu publiku sa predstavila v prvej česko-slovenskej talentovej show Talentmania, v ktorej si získala obrovskú priazeň a uznanie na Slovensku i v Čechách. V decembri 2010 sa s rekordným počtom diváckych hlasov stala jej absolútnou víťazkou.

Debutový album mladej speváčky bude obsahovať aj piesne, ktoré prezentovala v televíznej šou (viď. videá nižšie). Na nahrávke spolupracujú aj exkluzívni hostia - český barytonista Adam Plachetka a svetoznáma slovenská sopranistka Adriana Kučerová.

Práve s Kučerovou zaspieva Patricia na svojom prvom verejnom koncerte so symfonickým orchestrom. Premiérový koncertný projekt sa uskutoční ešte pred vydaním albumu - 27. júla 2011 v priestoroch Starej Tržnice v rámci festivalu Viva Musica!. Speváčky na ňom pod taktovkou Oskara Rózsu v sprievode Viva Musica! orchestra predstavia najkrajšie operné árie, piesne a duety.

DVD so záznamom z koncertu, ktorý bude doplnený o rozhovory s umelcami a archívne zábery z priebehu Talentmanie, bude zároveň súčasťou Patriciinho debutového albumu. Ten vyjde v exkluzívnom dvojdiskovom balení v októbri tohto roku.


Patricia Janečková - Vtedy na Západe (Ennio Morricone)


Patricia Janečková - Sancta Maria

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Barbora Drahovská, PR manažérka festivalu Viva Musica!.