Prvý singel americkej skupiny Red Hot Chili Peppers (RHCP) z ich nového štúdiového albumu I'm With You bude mať premiéru v stredu 13. júla po 20:30 SELČ. Skladbu The Adventures of Raindance Maggie odvysiela vo svetovej premiére BBC Radio 1. Ako CD sa singel sa začne predávať 22. júla. Videoklip ku skladbe, ktorý režírovala 21-ročná raperka Kreayshawn, zatiaľ nemá stanovený dátum premiéry.

V poradí desiaty štúdiový album RHCP sa na vybrané trhy dostane 26. augusta, v USA nahrávka vyjde 30. augusta. O jej obal sa postaral slávny britský umelec Damien Hirst, známy inštaláciami, v ktorých mŕtve zvieratá umiestňoval do formaldehydu. Na obale albumu je mucha sediaca na tabletke s nápisom "I'm With You". Očakávanú nahrávku kapela predstaví na svetovom turné, ktoré odštartuje 9. augusta v Hongkongu.

Od 7. októbra do 17. decembra budú RHCP koncertovať v Európe. Najbližšie pri Slovensku budú 7. decembra vo Viedni.

Kapela z Los Angeles má na konte zatiaľ deväť štúdiových albumov. Na celom svete predala už viac ako 55 miliónov nahrávok a získala šesť cien Grammy. Po odchode gitaristu Johna Fruscianteho pôsobia Red Hot Chili Peppers v zostave: Anthony Kiedis (spev), Chad Smith (bicie nástroje), Josh Klinghoffer (gitara) a Michael "Flea" Balzary (basgitara).

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Vince Bucci (foto.sita.sk)