Dídžejovi a producentovi Matúšovi Lenickému známemu pod pseudonymom B-complex sa ako prvému slovenskému interpretovi v histórii podarilo prekonať hranicu 10 miliónov pozretí na Youtube s jedinou skladbou. Drum&bassový hudobník dosiahol tento míľnik s hitom Beautiful Lies, ktorý v roku 2009 zaradilo na kompiláciu Sick Music prestížne britské vydavateľstvo Hospital Records. Práve odvtedy si na skladbu začali "klikať" aj ľudia na Youtube.

Skladba nemá oficiálny videoklip a jednotliví užívatelia ju na Youtube popridávali s vlastným pozadím či videom. K dispozícii sú dve verzie skladby - okrem štandardnej aj tzv. VIP mix. Desať miliónov pozretí má skladba Beautiful Lies za dva roky pri súčte prvých štrnástich videí na Youtube a to v klasickej i VIP verzii.

Dvadsaťsedemročný dídžej, ktorý sa hudbe venuje od 12 rokov, sa aj zásluhou tejto skladby presadil na celom svete. B-complex hral vo Veľkej Británii, na Novom Zélande, v Austrálii, Holandsku, Švajčiarsku, Maďarsku, Poľsku či na Ukrajine, predstavil sa aj na niekoľkých slovenských festivaloch ako Bažant Pohoda, Easthetic alebo Let it Roll.

Tento rok ho čaká napríklad hranie v Chorvátsku, Nemecku, Rakúsku a ukáže sa aj na Grape festivale na letisku v Piešťanoch. Okrem Beautiful Lies má dídžej na konte skladby ako Blissful Ignorance, Girl With Flower, Redemption a známe sú aj jeho neoficiálne remixy hitov od Horkýže Slíže (Maštaľ), Hany Hegerovej (To ta heľpa) alebo Beáty Dubasovej (Dievča z reklamy).


B-complex - Beautiful Lies (VIP)

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Myspace.com/bcomplexdnb