Britská speváčka Sade a zároveň líderka rovnomennej skupiny vystúpi v piatok 25. novembra o 20:00 vo Viedni. Vstupenky na jej koncert v známej Stadthalle sa začnú predávať v sobotu 27. augusta o 10:00. Sade v rakúskej metropole predstaví svoju najnovšiu nahrávku Soldier of Love (2010), s ktorou vlani podľa očakávania obsadila prvé miesto v americkom albumovom rebríčku Billboard 200.

Päťdesiatdvaročná speváčka sa s ňou dostala na čelo rebríčka aj v Kanade, Francúzsku, Taliansku, Poľsku, Japonsku či Španielsku. Sade debutovala na scéne pred 30 rokmi. Na svojom konte má šesť štúdiových nahrávok, z ktorých predala viac ako 58 miliónov kópií. Medzi najväčšie hity rodáčky z Nigérie patria skladby ako Your Love Is King, Smooth Operator, The Sweetest Taboo, No Ordinary Love, By Your Side či King of Sorrow.

Vo Viedni sa na jeseň predstaví aj britská kapela Beady Eye, ktorá pozostáva z troch členov dnes už neaktívnej skupiny Oasis. Beady Eye na čele so spevákom Liamom Gallagherom sa vo štvrtok 13. októbra po 20:00 ukážu v Gasometri. Lístky na ich koncert sa už predávajú v sieti Eventim za 35,90 eura. Beady Eye majú na svojom konte zatiaľ jediný album Different Gear, Still Speeding (2011), ktorý vydali koncom februára. V súčasnosti pracujú na jeho nasledovníkovi. Druhá štúdiovka by podľa frontmana Gallaghera mala vyjsť niekedy v lete 2012.

--
Zdroj: SITA
Foto: Sade.com