Kanadská pop punková skupina Simple Plan sa už tento piatok, 2. septembra, predstaví v pražskej Incheba Aréne. Pri tejto príležitosti sme sa rozprávali s gitaristom kapely Sébastienom Lefebvrom, podľa ktorého bol návrat pop punkových kapiel ako Blink-182, Yellowcard či The Offspring na výslnie hudobnej scény nevyhnutný.

"Pop punk sa musel vrátiť, pretože ľudia začali opäť hľadať hudbu s myšlienkou. O mne je známe, že milujem párty, ale súčasné rádia akoby hrali jednu zremixovanú skladbu stále dookola. Hudba, ktorá znie od spomínaných kapiel je o skutočných emóciách, nie o tom, aby boli za každú cenu trendové," uviedol Lefebvre ohľadne návratov niektorých kapiel. Za dvanásťročným fungovaním Simple Plan bez jedinej prestávky je podľa neho najmä to, že sa hudobne ani ľudsky nevzdialili.

Rovnakú dôležitosť pritom prikladá i faktu, že fungujú na modeli, ktorý vyvažuje živé hranie a nahrávanie v štúdiu. "Nasledujúcich osemnásť mesiacov strávime na cestách. Robíme to tak vždy po tom, čo vydáme nový album," dodal. Práve nový album s názvom Get Your Heart On predstaví päťčlenná formácia aj v Prahe. "Očakávame naozaj veľký mosh pit. Praha nás nikdy nesklamala, a preto dúfame, že tomu tak bude i tentokrát. V Čechách je vždy na čo pozerať – pekná krajina, dobré jedlo, nádherné ženy..."

Štvrtá štúdiová nahrávka Simple Plan pritom ponúka i niekoľko skladieb s hosťujúcimi interpretmi Natashou Bedingfield, Marie-Mai a Riversom Cuomom z kapely Weezer. "Asi najlepšie sa nám spolupracovalo s Riversom. V princípe nám stačilo opýtať sa či do toho pôjde a on súhlasil. Pár dní na to sme sa stretli, napísali Can't Keep My Hands Off You a mali sme hotovo."

Simple Plan - Jet Lag ft. Natasha Bedingfield

Napriek mnohým žiadostiam od fanúšikov však ani jeden z trojice interpretov nevystúpi na pražskom koncerte. "Je nám to naozaj ľúto, ale iba Marie-Mai s nami odspieva pár koncertov, a to výhradne v Quebecu a vo Francúzsku. Budeme to preto musieť zvládnuť spoločne s ľuďmi, ktorí nám snáď pomôžu," doplnil Lefebvre. Na otázku o tom, či sa objavia i na Slovensku však odpovedal veľmi vyhýbavo – "Registrujeme, že nás tam naši fanúšikovia volajú, no momentálne im vyhovieť nemôžeme."

Gitarista Simple Plan však exkluzívne pre Hudba.sk potvrdil, že pripravujú druhú časť DVD Big Package For You, ktorá by mala obsahovať aj niektoré z materiálov uverejnených na oficiálnej webstránke kapely. "Filmujeme neustále a určite chceme vydať aj ďalšie DVD. Aktuálnejším je však nový videoklip ku skladbe Astronaut, ktorý by sa mal objaviť už v dohľadnej dobe," uzavrel.

Autor: Miroslav Meňhert
Foto: Dedica.la